Reddingsbrigade steeds drukker met vermiste kinderen

Zo’n 28 jaar geleden is mijn moeder mijn broertje een keer kwijt geweest op het strand. Het heeft behoorlijk wat indruk op d’r gemaakt, want ze heeft het er nog steeds over. Ik kan het me voorstellen… Gelukkig hebben we ‘m weer gevonden enis alles goed afgelopen. Ik moest er aan denken toen ik op www.telegraaf.nl het bericht last dat het aantal vermiste of gevonden kinderen op de Nederlandse stranden, het hoogste is tot nu toe. (Op de foto de Dick Bruna Oriëntatiepalen.)Door de toegenomen drukte op de stranden en recreatieplassen en de daarmee verminderde overzichtelijkheid, verliezen ouders hun kinderen eerder uit het oog, aldus de Reddingsbrigade Nederland. Lees het artikel en huiver. En hou je kinderen nog beter in de gaten als je op het strand bent!

Lees ook:Nijntje krijgt nieuwe kleren!
Lees ook:Nijntje heeft eigen boekenbon
Lees ook:900 kinderen raken jaarlijks zoek op strand
Lees ook:Let op met kids: stranden gaan dicht bij te grote drukte
Lees ook:Met je peuter naar Nijntje de bioscoopfilm!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Reddingsbrigade steeds drukker met vermiste kinderen

  1. Anneke Ranzato-Versloot

    Op stranden, in attractieparken enzo is het risico dat je een kind uit het oog verliest natuurlijk verschrikkelijk groot. Een goede oplossing: doe ze een KidSOS polsbandje (http://www.kidswebgids.nl/webgids/304/2498_kidsos-polsbandjes.html) om, dan kunnen de mensen die jouw kind vinden je altijd bereiken. Of met een watervaste stift je mobiele nummer op de arm (of buik, rug…) zetten natuurlijk!

      /   Reply  / 
  2. Anneke Dijkstra

    Kleine hulp voor extra veiligheid en minder onnodige bezorgdheid:
    hersluitbare alarmbandjes om je gsm-nummer op te zetten, dan kan iemand je zo bellen als er een hummel alleen rondzwerft.

    Groetjes,
    Anneke

    http://www.alarmbandjes.com

      /   Reply  / 
  3. Robert

    De gratis polsbandjes die de Reddingsbrigade uitdeelt werken niet op de dag dat je ze krijgt. Je moet namelijk eerst een cijferrreeks invullen op de website van de leverancier voor dat je ze kan gebruiken. Lekker handig als je er 1 krijgt op het strand. Vervolgens kan je er maar 1 dag mee doen. Vul je de verkeerde dag in omdat je denkt dat het dan goed weer is, kan je het bandje weggooien! NEE, geef mij maar zo’n setje plaktattoos van http://www.Belmijnmamanl , kan je niet alleen voor je eigen kinderen gebruiken maar ook voor vriendjes en vriendinnetjes die je mee neem!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>