Help! Mijn zoon wil een waveboard… (advies!)

Geen idee wat je er precies mee kunt, maar mijn zoon wil er een hebben. Hij wordt volgende week 9 jaar en ‘waveboard’ prijkt bovenaan zijn verlanglijstje. Maar waar moet ik op letten bij de aanschaf? Wat is een originele? En wat betaal je daarvoor? Waar zit ‘m ‘t prijsverschil in? Heeft iemand hier ervaring mee? Kan iemand mij van advies voorzien? Ik hoor het graag… En tot slot nog een typische moedervraag; Hoe gevaarlijk is zo’n ding eigenlijk? Moet ik het wel kopen?

Lees ook:Twee dvd’s van Slot Marsepeinstein in de winkel!
Lees ook:Wanneer komt de Mini Playback Show nou terug?
Lees ook:Alleenstaande ouder: informatie en advies
Lees ook:Gratis spelletjes voor Nintendo DS
Lees ook:Kinderen mee naa het werk?

58 Reacties // Reageer

58 thoughts on “Help! Mijn zoon wil een waveboard… (advies!)

 1. Angel Mulder

  Ik zou beginnen met een niet al te dure. Ik heb er destijds voor zoonlief van 7 een gekocht op Internet. Leuk ding met lampjes in de wielen (zonder tas), was iets van 60 euro. Hij heeft er in het begin heel intensief op gespeeld (oh ja, draai de boutjes eerst goed aan voordat ze er mee gaan spelen, die zitten niet altijd erg goed vast en check ze ook met regelmaat weer), maar nu is blijkbaar de lol er alweer af. Alhoewel dat ook door de sneeuw/winter kan komen natuurlijk. Vindt hij het echt leuk, kan je altijd nog een professioneler/duurder ding aanschaffen… Ik zou niet meteen 150 euro voor zo’n ding neertellen, want vaak is het even een hype en waait het wel weer over. Ik zie er hier niemand meer mee, terwijl in de zomer je bijna je benen brak over die dingen ;)

    /   Reply  / 
  1. lara

   ik vind een waveboard eigenlijk niet zo gevaarlijk tenslotte is het toch voor de lol

     /   Reply  / 
 2. Nick

  Ik heb er onlangs ook eentje gekocht, een oficielle. De namaakmerken worden niet hoog aangeschreven, er zit zelfs een zwaar patent op. Op dit moment zijn advocaten bezig om alle namaak waveboars van internet te plukken.

  De originele zijn van zeer goede staat en gaan zeker een aantal jaar mee. Gevaarlijk is het niet, laat zeggen, even gevaarlijk als een skateboard. Kniebeschermers en een helm doet natuurlijk ook wonderen.

  Er zijn heel veel shops waar ze waveboards verkopen. Ik heb de mijne gekocht op http://www.shopvoornop.com
  Werd gratis verzonden en ik kreeg er ook nog gratis lichtgevende wieltjes bij die normaal 16,95 kosten.

  Mijn dochter is sinds ze haar waveboard heeft er niet meer van af te slaan. Is echt een rage onder de jeugd en dat zal deze zomer denk ik alleen nog maar erger worden.

  groetjes

  Nick

    /   Reply  / 
 3. Simone

  Ik heb een paar waveboards die nog nooit gebruikt zijn,ze zitten nog in verpakking. Ze hebben lichtgevende wielen (+1 extra set gratis), een beschermhoes/tas, een instructie DVD en imbussleutels. Kleuren: blauw, grijs, groen, oranje, rood, roze.

  Groetjes Simone
  [email protected]

    /   Reply  / 
  1. ian schot

   is jouw aanbod nog actueel en hoeveel kosten deze?
   mvg Ian

     /   Reply  / 
 4. jaap

  niet kopen

  herhaal (niet KOPEN )

    /   Reply  / 
  1. Megan

   wel kopen! ik heb er een helemaal zelf gekocht 130 euro mijn moeder betaalde 10 eur mee dus heb ik eilijk 120 euro gegeven voor een waveboard ik zoek juist een waveboard tas maar ik weet niet waar ik die kan kopen en trouwens die dingen zijn nietgevaarlijk ik heb het geleerd op de skatebaan binnen 5uurtjes wist ik al hoe het moest ben nog 0 keer gevallen

     /   Reply  / 
 5. hoi

  hoi

    /   Reply  / 
  1. doei

   doeiiiiiiiii lozer

     /   Reply  / 
 6. Marcel

  Heb inmiddels 2 orginele Steetsurfboards type “The Wave” voor onze kinderen. De één was 129,95 deze hadden ze in diverse prints, de ander was iets meer 149,95 deze heeft extra grip en andere wielen en lagers. Dit zijn wat ik begreep de orginele. Ze zijn beide ongeveer één jaar geleden gekocht en worden wekelijks gebruikt.
  Bij eentje zullen de wielen een keer vervangen moeten worden, ons ene kind is ook iets zwaarder dan de ander. Wij hebben ze gekocht bij Funsport van Vliet uit Zoetermeer.
  Marcel

    /   Reply  / 
  1. koppertje

   van the wave en die onzin (echte waveboarden denken ze) ze zeggen dat er veel namaak zijn maar alle waveboarden zijn echt en zijn een domme wave din wat ze noemen echt die moet je niet kopen omdat
   1.ze zijn niet lekker
   2. je krijgt geen tas er bij ik wel en zo een tas kost 30euro
   3.het zijn zware dingen
   4. ze zijn van ijser dus minder snel truckjes ( het enigen van ijser is de grip.
   5. GELD VERSPILING

     /   Reply  / 
   1. ken

    ma ba nee gij das de max
    en ik heb ze allemaal en ze zijn perfect de prijs is 119 euro dus wie dit heeft geschreven
    1 ze zijn perfect
    2 ze zijn nie duur
    3 je hebt verschillende
    4 als je het kan ist de max
    5 bakkes houden want je kent der niets van

      /   Reply  / 
   2. doei

    sukkel die dingen zijn vet cool

      /   Reply  / 
 7. Jan

  Had dezelfde vragen destijds. Dan toch maar de originele (van streetsurfing). De prijs is idd hoger, maar gaat wel langer mee, garantie, beter materiaal en rijdt schijnbaar toch fijner (dat laatste heb ik van de kids). Nadeel van ‘namaak’ is dat je niet zeker bent van de kwaliteit… Vorig jaar bij http://www.waveboard.nl een board gekocht (99 eur). Afgezien van normale slijtage wieltjes… prima ding. Ik dacht ook, dat gaan kinderen 4 weken leuk vinden en dan is het over, maar ze vinden het nog steeds geweldig!
  Bekijk eens The Wave LX, die kun je nu voor 80 euro kopen. Dat zou een geschikte keuze kunnen zijn.

    /   Reply  / 
 8. Anita

  Mijn dochter heeft de ‘echte’. Zou ik altijd voor gaan, is even een uitgave, maar dan heb je ook wat. Van andere kinderen vernomen dat de nepperds stuk gaan, wieltjes lopen ook niet zo goed. In dit geval is goedkoop duurkoop! Waveboard is echt een topper, elke dag gaat ze ermee naar school….

  Kijkt u eens op:

  http://www.waveboarden.com/waveboard-webshop/

    /   Reply  / 
 9. Sanne

  Ik heb ook een waveboard ben zelf 10 jaar oud, ik heb hem nu een maandje of 2 maar hij is kapot gegaan =/ ik sta er elke dag op echt LEUK maar een vriend van mij heeft een orginele van 120 euro, maar gaat een anderen kopen echt niet fijn ik zoek op dit moment ook een ander waveboard.

    /   Reply  / 
 10. Jolanda

  Het is helemaal te gek, zo’n waveboard. Mijn zoon kocht eerst een goedkopere via Internet van € 40,00. Dit doet het wel, maar loopt toch enigszins stroef. Hij heeft nu zijn tweede al weer een hele tijd. Eentje van € 130,00. Hij is laaiend enthousiast. Basketbal spelen op z’n waveboard, vervoermiddel naar school etc.

  Gevaarlijk, het is niet gevaarlijker dan skates, skateboards en dergelijke. Ze moeten gewoon goed opletten en vooral, naar het verkeer blijven kijken.

  Gewoon kopen, het is erg leuk.
  De duurdere lopen lekkerder en dus gaat het vele malen beter. Het is de investering wel waard, vooral als je kind een buitenspeelkind is.

    /   Reply  / 
 11. Roos

  Hallo! Mijn zoon is 6 jaar en wil nu dolgraag een waveboard. Hij is alleen niet echt “sportief” en is wat houterig. Nu zag ik een wat kleiner type waveboard, de zgn. Ripple. Heeft iemand ervaring met dit kleinere type? Zo ja, is dit aan te bevelen?
  Hij lijkt mij namelijk wat beter voor hem om het eerst op dit type te leren.
  Groetjes!

    /   Reply  / 
  1. Eveline

   je kan een kleiner waveboard kopen op http://www.intertoys.nl
   dat is voor kleinere kinderen van (6 t/m 8)

     /   Reply  / 
 12. Mark

  Koop hem toch gewoon op http://www.goedkoopstewaveboard.com/

  Ik heb hem daar gekocht voor 39.95 Hij doet het nog perfect.
  Er zat een cd bij een tas en lichtjes in de wielen en special inbus sleutels

    /   Reply  / 
  1. Roos

   Volgens mij verkopen ze daar niet de kleinere waveboards. Dus heeft iemand ervaring met de kleienere?

     /   Reply  / 
  2. Marielle

   Hoe lang geleden heb je deze daar gekocht en hoe intensief wordt hij gebruikt? Ik zit er nl ook over te denken er daar 1 te kopen, maar ook ik twijfel over de duurzaamheid.
   Marielle

     /   Reply  / 
   1. stan

    Daar moet je hem niet kopen! Het zijn neppen en ze gaan snel kapot. ik ben 12 en heb men daar gekocht. Hij is nu kapot (na 4 maanden ofzo). als je echt een goede wilt moet je een echte kopen

      /   Reply  / 
    1. Danique

     dat hoeft niet hoor!! neppe doen het ook prima

       /   Reply  / 
 13. Carola Nijs

  een namaak wavebord is veel fijner en val je minder mee.
  die zijn rond de 40 euro.

    /   Reply  / 
 14. Rodin

  Hallo,
  Het enige echte merk is STREETSURING zij hebben alle patenten van het waveboard en geven 6 maanden GARNTIE op alle draaiende delen van het board. Het meeste verkochte model is het type (THE WAVE) deze zijn wel 129,95 De prijs is het echt waardt… Ik ken kinderen die al aan hun derde boardje bezig zijn van +/- 50 euro
  deze gaan allemaal vrij snel kapot. En als je op straat kijkt is het toch wel een echte sport geworden. Er gebeuren veel minder ongelukken dan met skateboarden, dit komt doordat het boardje kanteld en stil blijft liggen als je er af stapt. (skateboard niet)
  Iedereen kan het leren, na een uurtje heb je het zeker al door. Instructie DvD is bij de aankoop van het merk STREETSURFING ingesloten. Succes met je toekomstige aankoop.
  Rodin Zoetermeer

    /   Reply  / 
 15. Bianca

  ik heb een nep waveboard, ik merk geen verschil met die van mij en die van mijn buurmeisje(die heeft een ‘echte’)
  ik vind zelf de neppe het fijnste, je maakt er sneller trucjes mee en ze zijn veel lichter. als U eerst een neppe koopt dan kunt U kijken of het bevalt, als het later niet bevalt kunt alsnog een echte kopen. wat ik denk is dat de mensen die die dingen op internet zetten (van neppe waveboards zijn gevaarlijk en dit en dat) die mensen willen gewoon meer geld verdienen met hun waveboarden van 129.95 euro. en dat zijn dan zogenaamd de ‘echte’ waveboards.

  Bianca

    /   Reply  / 
 16. Suzanne

  Ik heb een waveboard gekocht in Mill, die was €50,00 hij is erg goed, ik heb hem nu een half jaar, en ik heb er nog steeds plezier van, maar als je hem lang en vaak gebruikt, slijten de wieltjes af, en moet je dus nieuwe kopen.

  Suzanne

    /   Reply  / 
 17. Raymond

  Bij ons in de straat zie je alle soorten wave boards voorbij komen. Onze zoon (5 jaar) heeft toevallig “the wave-hi tide” en het valt op dat veel kinderen zijn board willen uitproberen en concluderen dat deze goed loopt! Laatst was een lager kapot, terug naar de winkel, aankoopbon overleggen en nieuwe uitzoeken. Niets dan lof over deze, door reageerders als veels te duur betilelde boards!!!
  Hipe of geen hipe…..Stiekem sta ik er ook op……..

    /   Reply  / 
 18. Jeromy

  Ik zou altijd voor een origineel board van StreetSurfing gaan. Deze waveboards zijn hartstikke degelijk en gaan hierdoor veel langer mee. Ook bij waveboards geldt, goedkoop is duurkoop. Het materiaal is stukken beter dan de nep waveboards. Zeker met het oog op veiligheid is StreetSurfing zeker aan te raden. Kijk eens op http://www.speelgoeddeal.nl

    /   Reply  / 
 19. Philip

  Ik heb al een half jaar een geweldig waveboard van Waveboard World voor maar 39,- ik heb nooit problemen gehad en mijn papa doet hem af en toe nakijken, echt SUPER, die dure hoef ik niet van mijn spaargelt deze is echt geweldig, mijn vrienden kochten er ook al.
  fijne vakantie allemaal… mijn waveboard gaat lekker mee ;) !!!!

    /   Reply  / 
 20. sas

  mijn nichtje heeft er een van 30€ gekocht, en die doet het prima, koop ze NIET in speelgoedwinkels, veel te duur

    /   Reply  / 
 21. Danique

  Ik ben 13 jaar en heb mijn waveboard nu een halfjaar en ik zou hem niet al te duur kopen, je kan ze ook online bestellen rond de 30 euro en die waveboards zijn goed, en zo snel slijten wieltjes niet en als ze wel slijten dan kun je zo online kopen dat doen wij ook, je kan ze bijvoorbeeld op sidder.nl kopen daar kosten de wieltjes 10 euro. en die wieltjes gaan best lang, ik heb een halfjaar lang bijna elke avind zo’n 1uur gewaveboard samen met vrienden. en nu zijn ze pas stuk, we kopen nieuwe van 10 euro en ik kan weer een halfjaar waven. en als je naar Spanje gaat, daar verkopen mensen ze ook op de markt en die kosten 15euro met lampjes in de wielen, wij hebben zo’n waveboard erbiij gekocht en ze doen het echt erg goed, en anders kunt u ook een 2de hands kopen op marktplaats maar ik zou dat op de eerste plaats niet.
  heel veel succes met het zoeken van een waveboard en alvast gefeliciteerd met de verjaardag van uw zoontje

    /   Reply  / 
 22. Johan de Vries

  Wij zijn zeer tevreden met een ripstik, we gebruiken hem nu (we hebben er 2)een jaar en er is nog niets versleten of defect geraakt. We hebben de ripstik (49,95) gekocht bij http://www.sidder.nl samen met een leuke print en led-wielen (12,95)
  Mijn kinderen vinden de ripstik zeer geschikt omdat deze stabiel is.
  De ripstik is echt een aanrader.

    /   Reply  / 
 23. Maureen Sanders

  Ik heb mijn waveboard gekocht op waveboarden.com
  Zij hebben echt alle waveboards die er van StreetSurfing gemaakt zijn. Daarnaast hebben ze ook te gekke houten waveboards en kun je er terecht voor een ruim assortiment bescherming. Overigens vindt je ook heel veel informatie over waveboarden op http://www.waveboarden.com

    /   Reply  / 
 24. Jepske

  Ik snap niet wat mensen tegen de ‘namaak’ waveboards hebben.
  Behalve dan dat je er een beetje mee kan lopen opscheppen dat je een echte hebt. Ik heb via waveboardworld een waveboard cross gekocht. Ik weet niet hoelang die meegaan aangezien ik hem nog maar twee dagen heb. Ik kon hem daar voor 36.90 kopen (inclusief verzendkosten) (ik had de groene, waarom de anderen 10 euro duurder zijn snap ik niet) gewoon een namaak kopen hoor, ik weet niet waarom een ‘echte’ lekkerder zou moeten waven.

    /   Reply  / 
  1. femke

   is die wel gewoon aangekomen?
   met tas enz?
   als deze site goed is koop ik ook via deze site

     /   Reply  / 
 25. michelle

  ik ben 11 en ik heb een waveboard al sinds 2 maanden hij doet het goed en is niet nep maar ik val wel vaak maar het is echt wij hebben 110,50 gekocht

    /   Reply  / 
 26. Henk

  Ik vind het geen opscheppen als je voor de echte van Streetsurfing gaat, ze zijn echt beter en steviger dan de neppers die je voor minder kunt kopen. Als je zie wat de kinderen er mee doen, dan is het best lekker als ze wat steviger zijn.
  Ik heb die voor onze zoon gekocht (een Graffiti) bij http://www.waveboard-kopen.nl , was snel geleverd en zoonlief is er blij mee :) De prijs is overal beetje hetzelfde voor die van Streetsurfing volgens mij?

    /   Reply  / 
 27. Sylvia

  Zeker doen, heb er voor mijn dochter van 8 ook eentje gekocht, wel een echte want die waren beter volgens haar:) En hij moest roze zijn, dat maakte de keuze dan wel weer makkelijker.
  Ik heb hem gewoon in de winkel gehaald van steppenwinkel.nl (http://www.steppenwinkel.nl/waveboard-streetsurfing.html) in Haarlem. Daar kan je bestellen en dan ook in de winkel ophalen. Wel makkelijk als je in de buurt woont. Ook voor garantie eventueel kan je in ieder geval naar een “echte” winkel.
  Nog even over hoe gevaarlijk is het: je kan er best wel hard op gaan, en dus hard vallen. Maar dat heb je met wel meer dingen? En beschermsetjes zijn niet duur (al is dat vaak niet zo stoer natuurlijk). Bij onze dochter is het tot nu toe allemaal goed gegaan :)

    /   Reply  / 
 28. Erika

  Mijn dochter van 9 wilde ook een waveboard en ik vond ze allemaal al snel te duur, zeker de orginele.
  Nu heb ik via marktplaats met een beetje geluk een orginele, nog in verpakking zittend waveboard gekocht en mijn dochter was helemaal happy. Nu kijken of ze het straks ook daadwerkelijk kan en mama gaat stiekum natuurlijk ook even oefenen ;)
  Ik laat aan haar over wat voor bescherming ze wil dragen. Tis immers dat zij zich happy moet voelen en vertrouwd.
  Eerst maar even de instructievideo kijken die bij het board in de doos zat.

  Echt top het geluksmoment.

    /   Reply  / 
 29. jordan

  een echte waveboard is met een paaltje van ijzer in het midden maar kan ook een ripstik kopen is hetzelfde beweegt allen maklijker en is gemaakt voor rijden+stunts en waveboard is meer voor het rijden maar je kan veel beter een skatboard geven heb je langer lol aan

    /   Reply  / 
 30. moeder

  Echt of nep, wat een onzin. Net als een echte fiets of een nep fiets, nee je hebt een Gazelle of een Batavus of… Wellicht verschil in degelijkheid, maar echt of nep???

  Mijn dochter heeft al een jaar eentje van ongeveer 50 euro via internet gekocht. Zij gebruikt hem heel intensief en hij doet het fantastisch.
  Mijn advies: kijk naar het garantietermijn!

    /   Reply  / 
 31. jorra

  een originele is met het street surfing teken erop er moeten ook original wave wielen onder waarop staat stree surfing
  je bent bij de bartsmit honderd euro voor kwijt

    /   Reply  / 
 32. Nicole

  Mijn zoon heeft er één van de Blokker met Spongebob er op. Het ding kostte geloof ik 39 euro, en ik moet toegeven: hij heeft er veel plezier van!

  Bij de Action kosten ze geloof ik zo’n 35 euro.

    /   Reply  / 
 33. Rosanne

  Ik heb die voor mijn dochter gekocht bij http://www.sidder.nl, € 34,95 en ik hoefde geen verzendkosten te betalen
  Ze hebben leuke meiden printen, die roze met bloemen was ze helemaal weg van. We hebben hem gekocht vorige week maandag avond en woensdag was hij al binnen.

    /   Reply  / 
  1. Eveline

   bij sidder verkopen ze alleen dure.
   of kijk ik verkeerd want jullie zeggen allemaal dat ze daar goedkopen hebben.

     /   Reply  / 
    1. femke

     ik zie daar alleen maa ripsticks?

       /   Reply  / 
   1. piet

    het val wel mee dat dat door is je kunt beter een dure hebben die goed is. dan een goed goedkope die slecht is dat zijn teminste goede waveboaards.

      /   Reply  / 
 34. femke

  ik wil een neppe en ik weet ook wel site’s alleen wie van jullie heeft via 1 van die site’s een neppe bestelt zo ja welke en is het waveboard goed aangekomen???

    /   Reply  / 
 35. Waveboard dude

  Echt of nep, maakt niet zoveel uit als je gaat waveboarden alleen die van Street Surfing hebben wel garantie. Heb keertje m’n caster per ongeluk gemolt (metaal vork waar je wiel aan zit) en kreeg van Streetsurfing een nieuwe :-) Das wel relaxed!

    /   Reply  / 
 36. Leonardo

  Geloof me, je moet een Ripstik kopen, ik ben een jongen van elf en ik heb er ook een bestelt. Ze gaan niet zo heel lang mee, maar toch wel een paar jaren, verder gaan ze veel sneller en zijn ze veel goedkoper. Je glijd er ook minder makkelijk vanaf omdat er net zoals op een skateboard er grip tape op zit, veiliger dus. Ik weet dit alles omdat ik vrienden heb die een Ripstik of een Waveboard hebben, kortom, koop een Ripstik!!!

    /   Reply  / 
 37. Rhode

  Hoihoihoi,
  Heb je het gedaan?
  ik had myn waveboard voor 45 euro.
  Haha, ik kan er ook truckjes mee.
  Waveboarden leer je heel snel.
  Ik doe het nu al heel lang.
  ;a.
  Niet gevaarlijk alleen goed op de wielen letten IVM slijten enz.

    /   Reply  / 
 38. jennifer

  HEEY
  ik heb er ook 1 en tis super leuk!!
  Je kan het heel snel leren en ook steeds meer trucs leren. Mensen zeggen dat er veel ongeluken mee gebeuren maar sins dat ze uitkwamen had ik er al heel snel 1, ik heb eigelijk nooit een ongeluk gehad

    /   Reply  / 
 39. hoi ik ben......

  ik ben aangereden op een waveboard de bestuurder begon opeens te rijden terwijl ze eerst stilstond ik had mijn scheenbeen en enkel gebroken en mijn groeischijf was dwars doormidden daar moest aan geopereerd worden.
  MAAAAAAAAARRRRRR
  ik had een nep waveboard en ik was noch nooit gevallen en mijn nichtje had een echte en is 3 keer hard gevallen.
  en met de mijne kon je ook harder.?????!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 40. amber

  ik reageer op me eigen da’s relax dat dat kan oke doei amber
  [*mezelf*]

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>