Osteopaten adviseren: niet te veel snoep tijdens schoolreisjes!

‘Uw kind snoep meegeven voor een schoolreisje? Doe dit met mate.’ Dit ouderadvies geeft Robert Muts, onder meer organisator van postacademische cursussen voor osteopathie, waarbij kinderen centraal staan. Aanleiding van dit advies is dat juist komende periode scholen veel met de kinderen op pad zullen gaan. “Wat wij binnen de osteopathie steeds vaker tegenkomen, is dat kinderen zich niet lekker en gezond voelen. Vaak is er een relatie met te veel snoepen. Opvoeding staat of valt met opwaardering van voedsel,” aldus Muts.Osteopathie onderzoekt het lichaam op de beweeglijkheid van alle structuren. Muts: “Wij merken dat bij kinderen die te veel zoetigheid verorberen, de alvleesklier op volle toeren blijft draaien. Alle weefsels, organen, vliezen hebben een bepaalde bewegingsvrijheid nodig om te kunnen functioneren. De bindweefsels rondom de alvleesklier raken gespannen en verliezen hun beweeglijkheid. Omdat alle andere organen direct of indirect met de wervelkolom en ook nog eens onderling verbonden zijn, zorgt dit ervoor dat het lichaam niet optimaal kan bewegen en dus ook niet optimaal zijn werk kan doen. De behandelwijze van de osteopaat is dat hij of zij op zoek gaat naar de belemmeringen in het lichaam en deze dan opheft, waardoor het kind zich weer prettiger gaat voelen.

Druk of apathisch gedrag

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaken van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt. Bewegingsbeperkingen verklaren veel over het functioneren van het lichaam en kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld kinderen niet goed in hun vel zitten. Bij kinderen kan zich dat dan uiten in zeer druk gedrag, of  juist andersom, in apathie. Robert Muts is directeur van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam.

Lees ook:Huilende baby weerhoudt veel ouders van vakantieplannen
Lees ook:Orgaandonatie door kinderen is hard nodig
Lees ook:Nederland gaat zeldzame kinderziekte onderzoeken
Lees ook:60% kinderen wil organen afstaan
Lees ook:Gek lijf

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Osteopaten adviseren: niet te veel snoep tijdens schoolreisjes!

  1. Osteopaat Rotterdam

    Klopt helemaal. Zorg dat uw kind gewoon gezonde dingen mee krijgt op schoolreisje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>