Jarenlang dragen van lui-oog sticker waanzin

Het heeft altijd iets zieligs, een kind met een sticker op het oog om een lui oog tegen te gaan. Iedere klas had vroegah wel zo'n kindje. En als ze er eenmaal een op het oog hadden leek ie er ook nooit meer vanaf te komen. Kinderen met een lui oog hoeven de 'oogsticker' niet jarenlang te dragen, zeggen experts in het medische toptijdschrift British Medical Journal. Drie uur per dag gedurende twaalf weken zou moeten volstaan.
De oogsticker is een klevend lapje dat voor het sterke oog moet worden gedragen zodat het slechte (of luie) oog gedwongen wordt sterker te worden. Onbehandeld kan een lui oog kan leiden tot aanzienlijk gezichtsverlies.

Drie tot zes uur
De aanbeveling komt er na een studie bij 80 kinderen met een lui oog. Een groep moest de sticker zes uur per dag dragen, de andere twaalf uur per dag. In realiteit droegen de kinderen de sticker minder lang, maar dat bleek geen al te grote effecten te hebben. Wel was overduidelijk dat de sticker drie tot zes uur dragen evenveel effect has als tussen zes en twaalf uur.
De leeftijd van het kind speelt ook een rol. Kleuters jonger dan vier jaar hadden nog minder tijd nodig om vooruitgang te maken, dan de oudere kinderen. De sticker dragen had na twaalf weken geen bijkomend voordeel meer.
"Dit is een belangrijke conclusie, want het dragen van die sticker kan voor veel stress zorgen bij zowel het kind als de ouders. Het dragen voor een bepaalde periode en voor een relatief korte tijd per dag kan de stress verminderen en het resultaat verbeteren omdat heel duidelijk is wat er verwacht wordt." Eén op vijfhonderd kinderen word geboren met de afwijking.

Lees ook:Sticker als beloning bij goed eten helpt kinderen
Lees ook:Van kauwgom wordt je kind slim
Lees ook:Gestreste ouders veroozaken overgewicht bij kinderen
Lees ook:Ademhaling moeder beperkt driftbuien kind
Lees ook:Koop je kids gerust om als ze geen groenten willen eten

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Jarenlang dragen van lui-oog sticker waanzin

 1. club penguins cheats

  Have you thought about putting some social bookmarking buttons to these blogs. At least for google.

    /   Reply  / 
 2. Donovan Millman

  Jarenlang dragen van lui-oog sticker waanzin | Kinderspul was a quality article. I might like to write like this too – taking time and actual effort to make a great post… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

    /   Reply  / 
 3. college board

  I only should thank you for yet another superb article. There is a lot of garbage on the web, it makes me glad to see your site. I must confess you’ve inspired me by this article.

    /   Reply  / 
 4. critique writing

  Ik ben zeker dat je hebt een van de beste berichten die ik gelezen heb over dit onderwerp geschreven. Nederlandse Goose! Ik ben zo opgewonden om uw blog te vinden, kon ik niet vinden zo waardig informatie over dit onderwerp. Dit is de perfecte job, uw bericht is precies wat ik zocht!

    /   Reply  / 
 5. windows 8 download

  I have read so many posts regarding the blogger lovers however this post is truly a pleasant post, keep it up.

    /   Reply  / 
 6. dana

  So cool post!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>