Dagboekschrijven tijdens de vakantie

13546Hieperdepiep, we gaan op vakantie! Allemaal leuke dingen doen en heel veel ijsjes eten! Maar wat jammer eigenlijk, dat ik niet eens meer zo goed weet wat we vorig jaar allemaal hebben gedaan.

Klinkt je dit bekend in de oren? Kinderen maken zoveel mee, veel meer dan er in hun herinneringen past. En dat is leuk, maar ook wel een beetje jammer. Er is echter een manier waardoor je kind toch alles kan onthouden wat het meemaakt. En jij ook!

Als je nou eens dagboeken gaat bijhouden. In de vakantie. Samen met je kind. Elk kind krijgt zijn of haar eigen dagboek natuurlijk. Een dagboek van Barbie of Topmodel, of een met paarden op de voorkant. En voor jou bestaan er zelfs mamadagboeken. Of een kookdagboek, voor alles wat je je kinderen op vakantie hebt voorgezet. Er zijn zoveel dagboeken waaruit ze kunnen kiezen, eigenlijk teveel om op te noemen.

Elke dag, of elke paar dagen schrijf je daarin wat je allemaal hebt meegemaakt. Wat voor uitstapjes jullie hebben gemaakt en met welk vriendje je kind heeft gespeeld bijvoorbeeld. Welke smaak ijs ze die dag hebben uitgekozen, maar ook of ze bijvoorbeeld zijn gevallen. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan in hun dagboek. En dan kunnen jullie ook nog leuke tekeningetjes erbij maken, of bijvoorbeeld de entreekaartjes van de dierentuin in het dagboek plakken. Of snoeppapiertjes, als ze niet teveel plakken.

Dus, wil je deze vakantie iets creatiefs doen met je kinderen? Iets waardoor ze zich kunnen uiten en er tegelijk voor zorgen dat alle mooie en misschien ook wat minder mooie herinneringen aan de komende vakantie bewaard blijven? Denk er dan eens over om in de vakantie een dagboek met ze bij te houden. Wie weet bevalt het jullie zo goed dat jullie er na de vakantie gewoon mee doorgaan! Stel je voor, een dagboek voor elk schooljaar….

Geen reacties // Reageer