Online vragen stellen over zwanger zijn en direct advies krijgen

Zwangere vrouwen kunnen vanaf woensdag 17 februari via het internet een zogeheten zwangerschapscoach van het Voedingscentrum raadplegen. Wel zo handig als je even niet meer weet hoe je het verder moet doen, zwanger zijn… Maar feit is inderdaad; op geen ander moment zoveel vragen als tijdens je zwangerschap! Bij iedere vraag die wordt gesteld krijgen de aanstaande moeders direct antwoord. De internetgadget, Mijn Babyboek geheten, kunnen hyvesgebruikers op hun eigen pagina zetten en vervolgens gebruiken voor vragen over zwangerschap en voeding.

Lees ook:Met een Kindervoedingsparty vinden ouders zelf een wegwijs aan tafel
Lees ook:Je te druk maken als je zwanger bent is slecht voor je kind
Lees ook:Suzanne Rethans geeft met boek antwoord op het grote ‘Waarom?’
Lees ook:Waarom-vragen
Lees ook:Fit tijdens en na je zwangerschap, met deze DVD’s!

41 Reacties // Reageer

41 thoughts on “Online vragen stellen over zwanger zijn en direct advies krijgen

 1. dayanara

  als je pas geopereet zijn van kisten aan je ovario kun je zwanger worden

    /   Reply  / 
 2. trisha

  Ik heb gister een fiets stuur in me buik gehad toen ik plotseling moest remmen met de voorrem. Het kwwam best wel met een flinke klap erin ik ben 16 weken zwanger. Ik was gister voor de zekerheid nog wel naar de gynaecoloog geweest maar er was niks aan de hand volgends hun. maar nu wilde ik vragen, kan het kind er een letsel aan over houden? Ik hoop dat ik een antwoord krijg.
  alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 3. kit

  Ik ben nu 6 weken zwanger, maar nog niet naar de verloskudige geweest. Ik heb afspraak volgende week. Op mijn 5e week had ik hele tijd buikpijn (lijkt beetje op menstruatie pijn) tot nu nog steeds. De eerst keer was zo pijnlijk dat ik koude zweeten kreeg.
  Is dat een teken van miskraam? Ik ben 34 jaar en eerste zwangerschap.

    /   Reply  / 
  1. Lunaa

   Ik ben sinds anderhalve maand gestopt met de pil, omdat we graag mama en papa willen worden. Nou had ik al anderhalve week geleden ongesteld moeten worden, nu 18/19-11 nog niet ongesteld, Heb echt heel veel symptonen maar heb ook al 4x een zwangerschapstest gedaan en die blijft maar negatief, we snappen er echt niks meer van!!! Is er n mogelijkheid dat ik dan toch zwanger ben?? HELP!!!!! hoop het zo!!

     /   Reply  / 
   1. Serien

    Ik heb dit ook..
    ben nu al 2mnd niet ongesteld geworden en zwangerschap testen negatief.. huisarts zegt menstruatie kan mnd weg blijven.. en zolang je testen negatief zijn ben je dus niet zwanger! :(

      /   Reply  / 
 4. Steenbokje

  Ik ben 14 weken zwanger en zit sinds kort op zwangerschapszwemmen.
  Nu heb ik de afgelopen keer chloorwater binnen gekregen (ingeslikt) doordat ik oefeningen onder water moest doen.Kan dit kwaad voor het ongeboren kind?Ik hoop dat jullie mij van deze onzekerheid af kunnen helpen.

    /   Reply  / 
 5. zhila

  ik heb voor 5 weken geleden 2 afval tabletenn ingenomen maar toen wist ik het niet dat ik het zwanger was ik ben nu 6 weken mischien meer dan zes weken zwanger..
  ik ben in midden van augustus ongesteld geworden en in de maand september ook in de midden ben ik 2 keer ongesteld geworden maar het was niet als normaal het kleine dagen en ook bruine bloed.
  daarom zegt de verloskundige dat ik mischien of 6 weken of 10 weken zwanger ben en ik ben bang dat die tableten zchaddelijk zijn voor het kindje,,,

  kunt u zeggen of het erg is voor het kindje

    /   Reply  / 
 6. Miien

  kan iemand mij helpen zit me serieus probleem en vraag aub

    /   Reply  / 
 7. samantha

  Mijn laatste menstrautie was op 16 dec hoe groot is de kans dat ik op 31 dec zwanger ben geraakt

    /   Reply  / 
 8. Krystle

  Hallo,

  Ik weet sinds zaterdag dat ik zwanger ben.Ik ga vrijdag naar de dokter voor het eerst.Nu zit ik een beetje met stress,omdat ik al sinds zaterdag bruin bloed verlies.Het zijn altijd enkele druppeltjes.Moet ik me nou zorgen maken om een miskraam?Ik ga vrijdag naar de dokter,maar ik zit er nogal mee en zou het nu al graag weten.

  Groetjes

    /   Reply  / 
 9. Krystle

  Hallo,

  Ik weet sinds zaterdag dat ik zwanger ben.Ik ga vrijdag naar de dokter voor het eerst.Nu zit ik een beetje met stress,omdat ik al sinds zaterdag bruin bloed verlies.Het zijn altijd enkele druppeltjes.Moet ik me nou zorgen maken om een miskraam?Ik ga vrijdag naar de dokter,maar ik zit er nogal mee en zou het nu al graag weten

    /   Reply  / 
 10. Anoniempje

  Ik heb een vraagje ik twijfel of ik zwanger ben, ik heb vorige week woensdag onveilig seks gehad en daarvoor op een zaterdag geloof ik ook. Ik slikte de pil heel lang en ben vorige maand hiermee gestopt omdat ik heel veel last van hoofdpijn heb en dacht dat het door de pil kwam. Woensdag in de ochtend dacht ik ongesteld te zijn maar het bleef maar bij een paar drupjes en was ook niet echt helder bloed. In de avond had ik dus ook nergens meer last van. De reden wat ik hierachter had gezocht was dat ik waarschijnlijk zonder de pil niet goed ongesteld word. Maar nu ben ik echt heel erg misselijk al 3 dagen en ben ik aan het twijfelen of ik niet gewoon zwanger ben. Na woensdag ben ik gewoon weer de pil gaan slikken omdat ik niet dacht dat ik zwanger was en gewoon weer normaal ongesteld wou worden maar als ik zwanger ben is dit erg schadelijk voor het kind toch? Het is ook nog te vroeg voor een zwangerschapstest dus kunt u mij hierop antwoord geven denkt u dat ik zwanger ben?

    /   Reply  / 
 11. Hester de Waard Auteur

  Volgens mij kun je al gewoon een zwangerschapstest doen hoor! Zou ik zeker doen, ben je van de onzekerheid af.

    /   Reply  / 
 12. ano

  ik heb 29 mei onveilig sex gehad 2 dagen later ben ik misselijk geworden, gerommel buik en meer moe ik heb het nu 2 weken lang zou ik zwanger kunnen zijn of is het iets anders

    /   Reply  / 
 13. ano27

  Als je pas s’middags de zwangerschapstest kunt doen omdat je man of vriend dan pas uit z’n werk komt. Kan ik dan de ochtendurine zo lang opvangen? Of is de uitslag dan niet 100%?

    /   Reply  / 
 14. lusette

  ik wou vragen of het schadelijk is voor de baby als je veel ijsblokjes eet …..

    /   Reply  / 
 15. lina

  Als je de pil slikt, gewoon altijd optijd. En je word ook gewoon optijd opgesteld zou het dan toch kunnen zijn dan je zwanger bent? Want dan is het geen tussen tijdse bloeding?

    /   Reply  / 
 16. Anja

  Hoi,

  Ik heb een ‘instinctief’ gevoel dat ik zwanger ben.
  Ik slik de pil, maar (ik weet het, heel dom) vergeet
  hem wel eens.
  Nu is het probleem dat ik nu weer na mn stopweek 2 weken
  slik en ik volgende week donderdag voor 2 maanden naar
  het buitenland vertrek. Is het dan mogelijk dat ik
  nu stop met de pil en dan na 2/3 dagen (op mijn verwachte
  menstuatiedag) een test doen? of werkt het dan niet?
  Wil het heel graag weten voordat ik vertrek..
  Hoop op een spoedig antwoord.
  groetjes,
  anja

    /   Reply  / 
 17. F

  Ik heb een vraagje:

  Ik neem reeds +- 4 jaar de pil (vrij stipt) ,
  vorige week ben ik op vrijdag gestopt met mijn pil, ik heb ‘onveilig’ gevreeën met mijn vriend op zaterdag (ik had mijn maandstonden nog niet)
  maandag avond kreeg ik mijn maandstonden.
  Zoals ALTIJD, kreeg ik de dag ervoor lichte hoofdpijn, de dag zelf enorme buikpijn (krampen) en lichte rugpijn. Moet ik eerlijk toegeven dat de pijn MINDER was dan normaal.
  We zijn nu Donderdag en mijn maandstonden zijn helemaal over sinds deze nacht (nacht van Woensdag op donderdag voor alle duidelijkheid) Normaal duurt het op z’n minst 4 dagen voor ze gedaan zijn en de 5e dag heb ik toch nog AF EN TOE een beetje bloedverlies.

  Is het nu mogelijk dat ik zwanger ben, of kan ik dat nu nog niet merken?
  ik heb ook seks gehad de week voor mijn maandstonden met mijn vriend (Detail: Hij is toen niet in mij klaargekomen, de zaterdag nadat ik met mijn pil gestopt ben wel…)
  ik weet dat een zwangerschapstest de enige manier is om het te weten, maar wil toch nog even jullie mening horen ..

  Alvast bedankt!

    /   Reply  / 
 18. C

  hallo,
  Ik heb een hele lieve vriend, en we hebben regelmatig gemeenschap. Ik slik al 5a6 maand de pil (slik erg regelmatig en vergeet hem nooit).
  Nu heb ik sinds vorigeweek een raar gevoel in mn onderbuik, het rommelt een beetje en heb bijna geen honger en een beetje een misselijkgevoel in mn keel.
  Kan het nu zijn dat ik ondanks de pil ik toch zwanger ben??
  Ik ben erg bang…
  Alvast bedankt

    /   Reply  / 
 19. Toontje

  @C.
  Of je een heel lieve viend of een gewone vriend vriend heb waar je regelmatig gemeenschap mee heeft doet niets aan het feit dát je zwanger kan worden.
  Ondanks dat je regelmatig de pil slikt kán je wel zwanger worden.
  Het kán ook zijn dat je enkel schijnzwanger bent, geven dezelfde symptonen als gewoon zwanger zijn.

    /   Reply  / 
 20. anomniem

  hallo

  ik heb zaterdag mijn laatste pil genomen dus zou binne nu en een paar dagen ongesteld moeten worden. maar ik heb al een paar dagen een vreemd opgeblazen gevoel in mijn buik.

  ik heb geen andere symptomen zoals pijnlijke borsten, …. helemaal niets.

  kan iemand mij helpen ?? want maak mij echt zorgen

    /   Reply  / 
 21. serenemedina

  hallo, ik ben 25j, al zeker 8j aan de pil en heb 4,5j een relatie. ben nooit de pil vergeten behalve afgelopen maand. ben m 2x in 2e week vergeten en na 2 weken stopweek ingelast ivm vakantie (wilde daar niet ongesteld worden). heb woensdag laatste pil gehad en zondag netjes ongesteld geworden, maar t is anders dan normaal. ik heb veel meer bruin bloedverlies, vandaag ook wel rood, ben misselijk wat ik normaal niet ben, opgeblazen gevoel, heb last van onderrug en rusteloosheid s’nachts. ik acht de kans zelf vrij klein dat ik zwanger ben omdat ik door de pil geen eisprong heb (maja wel in 2e week pil vergeten dus kleine kans van wel). kan het zijn dat mn lichaam nu nog niet beseft dat ik zwanger ben door de lage hcg waarden en daarom ongsteld ben geworden? ik hoop dat je me kunt helpen, alvast bedankt! gr

    /   Reply  / 
 22. cheyenne

  Hi. Ik hen een vraagje.
  Ik ben 5 weken geldenen ontmaagd. En 1 hele maand overtijd.
  Maar de zwangerschapstesten zijn negatief. En ik ben er ook al voor naar de huisarts geweest. Wat nu??
  Ik heb nergins last van. Alleen af en toe misselijkheid terwijl ik dat nooit had. Kan iemand mij aub helpen?? Alvast bedankt

    /   Reply  / 
 23. RCD

  Goedendag allemaal,

  Heb een vraag, mn vriendin was 6 wekn zwanger en hebben toen een echo laten maken waaruit bleek dat alles in orde was, het hartje zag je kloppen. Nu van de week moesten we terug en er was geen hart activiteit meer. Nou moest ze van de VK Eutyrox 75 voor de schildklier verhogen met een dubbele dosis. Nu is onze vraag kan dit geleid hebben tot het einde van onze baby????????????

  Graag iemand een antwoord

    /   Reply  / 
 24. Jp

  Hallo ,

  Mijn vriendin zit in bali op vakantie al bijna 3weken..
  Maar nu ontdekte ze daar dat ze beetje bloed had in haar bikini en ze had gevoel dat haar onderbuik harder is ze heeft ook krampjes..
  Maar voordat ze weg ging hebben we nog sex gehad en dat was gister 16 geleden ze was toen die week ook ongesteld.. nu las ik dat je 16 dagen naa menstruatie dat je dan kans heb dat je wat gaat voelen voor zwangerschap.. zou het dan kunnen dat mijn vriendin zwanger is???
  Met vriendelijk groet JP

    /   Reply  / 
 25. Jp

  Hallo ,

  Mijn vriendin zit in bali op vakantie al bijna 3weken..
  Maar nu ontdekte ze daar dat ze beetje bloed had in haar bikini en ze had gevoel dat haar onderbuik harder is ze heeft ook krampjes..
  Maar voordat ze weg ging hebben we nog sex gehad(ze gebruikt nuvaring en tijdens de sex halen we hem eruit) en dat was gister 16 geleden ze was toen die week ook ongesteld.. nu las ik dat je 16 dagen naa menstruatie dat je dan kans heb dat je wat gaat voelen voor zwangerschap.. zou het dan kunnen dat mijn vriendin zwanger is???
  Met vriendelijk groet JP

    /   Reply  / 
 26. SP

  Hallo,
  Ik en mijn vriend hadden voor de eerste keer seks maar we hadden door dat het niet zo goed lukte met condoom.
  Toen we het zonder condoom deden kwamen we er achter dat hij in mij klaar was gekomen.
  De volgende dag werd ik wakker met rugpijn opgezette borsten en baarmoeder erg laag.
  Ik word meestal de 24ste van de maand ongesteld, en we hebben gevreeen de 18de. Ik had dus waarschijnlijk niet mijn vruchtbare dag. Maar toch .. ik wil graag zwanger worden en vroeg me dus af of ik alsnog zwanger kan zijn. We zijn alle 2 nog jong dus het zaad is nog goed. Maar de vraag is kan ik nu zwanger zijn ookal was dat niet de periode van mijn eisprong?
  Groetjes S

    /   Reply  / 
 27. Selli

  Hallo,

  Ik ben nu 25 weken zwanger en kan niet slapen. Op internet veel gezocht maar niks kunnen zien over hetzelfde probleem als ik.

  Het is niet zo dt ik steeds wAkker wordt maar het probleem is dat ik niet in slaap val! Ik blijf urenwakker en dit loopt echt soms op tot 6 uur smorgens!!! Het is zelfs zo dat ik er van moet huilen omdat ik gewoon heel erg veel slaap heb!! Vk gebeld en raade mij aan om nachtrust capsules in te nemen voor zwangeren, gerobeerd mAar alsnog lig ik weer gewoon wakker en het is al 5 uur smorgens?!
  Ik heb alles geprobeerd niet eten voor het slapen, capsules, melk drinken maar niks helpt? Hoe kan ik gwwoonnn slapen wordt gewoon lichamlijk en geestelijk moe?

  Oplossing? Helppp

    /   Reply  / 
 28. anouk

  hallo,
  ik heb een belangrijke vraag en ik hoop dat iemand er meer van af weet.
  ik ben donderdag vergeten de pil te slikken, in het begin van deze week heb ik wel seks gehad, zonder condoom.. zou ik nu zwanger kunnen zijn !? ik heb echt geen idee.. HELPP!

    /   Reply  / 
 29. jenecy

  hallo ,

  ik ben serieus ongerust.
  gisteren ben ik bijna flauw gevallen sindsdien heb ik hartkloppingen en voel ik mezelf heel onrustig.
  sinds vanmorgen heb ik serieus wat pijn aan mijn buik ,
  een soort hoge druk op mijn buik. ik ben namelijk 15w

    /   Reply  / 
 30. Anoniem

  Ik heb een vraagje,
  Vorige week zaterdag had ik mijn laatste pil genomen en ik had al een idee dat ik zwanger zou zijn. Ik had die dinsdag een test gedaan, die bleek negatief te zijn, de volgende dag had ik nog een test gedaan en die had een licht 2e streepje erbij. Maar die woensdag werd ik ook inene ongesteld, maar dat was niet zoals ik het altijd had. Geen pijn, ik voelde niks. Bloed was licht, wat normaal altijd donker was. Maar daarna heb ik nog 3 testen gedaan en die bleken ook negatief te zijn. Maar ik heb pijn in mijn onderrug, in mijn onderbuik en krampen. Ik had van het weekend een harde buik, ik heb last bij mijn liezen, misselijk en hoofdpijn. Ik vraag me of ik nou wel zwanger ben of niet, want ik heb echt bijna alle symptomen, alleen nog geen gevoelige borsten. De rest heb ik wel allemaal. Kunnen jullie mij helpen?

    /   Reply  / 
 31. Dolly J. de Groot

  Anoniem, wat is uw/jouw leeftijd? Wat mij eventueel ook ‘n indicatie kan geven over de vraag van nog geen gevoelige borsten: wat is de cupmaat, zijn de borsten onderhevig aan een verandering van vorm en/of grote? Zijn de borsten zelden of nooit gevoelig? Krampen/pijn in de buik kan ook de gevolgen zijn van een maaltijd die verkeerd gevallen is, dat zou ook kunnen.

    /   Reply  / 
 32. anoniem

  hallo,
  ik heb 2 dagen na mijn menstruatie (stopweek) seks gehad met mijn vriend. ik slik nu al zo’n 2 jaar de pil. We gebruikten een condoom maar die is gescheurd. Ik had al wel 2 dagen een pil ingenomen maar toch ben ik bang dat ik zwanger bent want ik ben best misselijk en heb buikpijn onder in m’n buikpijn. Ik heb wel een regelmatige cyclus.
  Kunnen jullie mij helpen?

    /   Reply  / 
 33. claudia

  Hoi, ik heb een vraagje. Ik ben naar verluid 8 weken zwanger (laatste ongi 20 januari) ik ben als het goed is bevrucht rond 2 februari dus eigenlijk heb ik dan toch een zwangerschap die 6 weken geleden begonnen is qua ontwikkeling/groei kindje/embryo? Ik snap echt niets van die 2 weken kado erbij en dat ik ineens 8 weken ben want ik ben pas echt 6 weken geleden dus bevrucht…..ik vraag dit omdat ik afgelopen woensdag een eerste echo had met 8 weken daar ik in november helaas een miskraam heb gehad.de mw die de echo maakte vertelde me dat het vruchtzakje leeg was en geen embryo was te zien en dat dat nu echt wel zou moeten.weer dus slecht nieuws zei ze en dit loopt waarschijnlijk op een miskraam uit.ik heb tot nog toe nog de zwangerschapsverschijnselen en geen buikpijn/kramp of bloedverlies. Ik krijg volgende week voor de zekerheid nog een echo om te kijken offer toch niet wat zit en ik misch korter zwanger ben.pfff ik ben echt zwaar onzeker en in de stress hierover dus.wie heeft hier ervaring mee? Lees ook op Internet dat ze bij sommige alsnog toch een embryo ontdekten.

    /   Reply  / 
 34. Kim

  Wie kan mij helpen?
  Gisteren echo gehad en vruchtje was te klein wel trage hartje zien kloppen! Nu zeggen ze dat ik waarschijnlijk een miskraam krijg. Maar nu reken ik zelf en wie kan mij helpen. Op 25 februari was me eerste positieve test met een licht streepje. Hoe ver zal ik dan nu moeten zijn dat kan dan toch nooit 9 weken zijn? Laatste ongesteldheid was 26 januari.

  Alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 35. rachelle

  Hallo allemaal,  ik ben vandaag 37 weken zwanger van onze eerste dochter. Ik slaap al 2 weken slecht en heb elke nacht buikkramp! Ze ligt al helemaal ingedaald volgens de gynaecoloog en klaar voor de start. Ik heb al erg lang last van harde buiken “soms pijnlijk soms vervelend” en erg veel last van onrustige darmen. Elke avond als ik naar bed ga val ik moeilijk in slaap door de buik kramp en s’ nachts word ik er wakker van! Is het normaal om zo ontzettend veel buikpijn en buikkramp te hebben of is dit een voorbode? Ook heb ik heel erg “groeipijn” erbij in mijn been had dit voor de zwangerschap en speelt nu weer in ernstige maten op.. mijn wangen zijn erg warm en gloeien. Zojuist weer geprobeerd om naar de wc te gaan omdat het toch voeld alsof ik erg nodig moet maar er viel niks te beleven daar en toch blijft de kramp opkomen. voel me duidelijk niet lekker :(

    /   Reply  / 
 36. Melanie

  Hallo,

  Ik ben 10,5 week zwanger en sinds vanmorgen gevoel in mn onderbuik alsof ik ongesteld moet worden. Ook mn onderrug voel ik daarbij. Mn blaas is ook gevoelig als ik hierop druk. Ik denk zelf niet aan een blaasontsteking, omdat het plassen geen pijn doet. Ik ben wel een weekend weggeweest waar veel snoep, chips en frisdrank is gedronken. Kan iemand mij een verklaring geven voor dit gevoel want ik maak me een beetje zorgen.

    /   Reply  / 
 37. yasminee

  Ik twijfel of ik zwanger ben. 2 dagen na de gebeurtenis voelde ik me ineens niet zo lekker en ben heel snel moe en word vaak misselijk. Ik vond dit heel raar vooral toevallig na het gebeurde. Ik heb opgezocht wat de sympthonen zijn van een zwangerschap er stond bijna precies hetzelfde wat ik ook heb. Mijn vriend is er al zeker van dat ik zwanger ben. Ik heb geen geld voor een testje. Wat zou ik kunnen doen?

    /   Reply  / 
 38. anoniem

  Ik en mn ex hebben een beetje gespeeld als je snapt wat ik bedoel… het is nu over tussen ons.. maar ik zou normaal al ongesteld moeten zijn… ben ik zwanger of stress ik te erg… help me alsjeblieft… ik wil echt niet zwanger zijn…..

    /   Reply  / 
 39. anoniem

  hoi,
  afeglopen zondag ovulatie testen gedaan, die waren positief. maandag zwangerschapstest gedaan was/leek positief. hele week verder ovulatietesten gedaan allemaal positef en vandaag ook weer. zwangerschapstesten van de action gedaan die waren negatief. maar hoe kan het dat de ovulatie testen positief blijfen? ik ben niet eens ongesteld geweest. ja 2 jaar terug voor de laaste keer omdat ik de prikpil gebruikte maar nu niet meer al 2/3 maanden niet meer

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>