900 kinderen raken jaarlijks zoek op strand

Schermafbeelding 2015-05-26 om 12.40.03Bizar: in de zomer worden op stranden en bij plassen jaarlijks ongeveer 900 verdwaalde kinderen gevonden. Dankzij onder andere de politie en de Nederlandse Reddingsbrigade worden zij uiteindelijk weer herenigd met hun ouders. Ik kan mij zomaar voorstellen dat dit aantal zo hoog is omdat veel ouders eindeloos op hun telefoon liggen te koekeloeren… Politie en de reddingsbrigade  startte maandag de jaarlijkse 06-polsbandjesactie.Medewerkers deelden op het strand in Scheveningen polsbandjes uit waarop ouders hun telefoonnummer kunnen noteren. In totaal worden de komende weken 120.000 gratis bandjes uitgedeeld.
“Politie en de reddingsbrigade werken al jaren intensief samen bij de meldingen van vermiste kinderen. Dat gaat goed, maar het is nog beter om het zoekraken van kinderen op het strand te voorkomen”, aldus Irma Schijf van Landelijk Bureau Vermiste Personen.

Lees ook:Ouders; let op je kinderen op het strand!!!
Lees ook:70% meer kids zoek op strand door bellende en sms’ende ouders
Lees ook:Kinderen kunnen niet zo goed zwemmen als wij denken
Lees ook:Reddingsbrigade heeft handen vol aan veiligheid kinderen deze week
Lees ook:Mobiele nummers op kinderlijfjes tatoeëren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>