Nijntje heeft eigen boekenbon

De meeste kinderkasten staan vol met de nieuwste kinderboeken. Dus welk boek moet je nou kopen om het jarige neefje of nichtje nog blij te maken? Koop gewoon een boekenbon! Er is nu namelijk een leuke Nijntje boekenbon, waarmee je toch een beetje een kindercadeau geeft. Dick Bruna heeft innmiddels het eerste exemplaar in ontvangst genomen.

Het wereldberoemde konijntje Nijntje Pluis heeft een eigen boekenbon. De Boekenbon wil op deze manier Dick Bruna eren, die recentelijk 80 jaar werd. De Nijntje boekenbon heeft een waarde van 10 euro. Het is de tweede boekenbon ter waarde van 10 euro. Ook Remco Campert heeft zo'n waardebon. ‘We wilden Dick Bruna graag eren, maar we hadden geen boekenbon meer vrij. Toen hebben we besloten er een extra te maken’, aldus een woordvoerder. Ook Hella Haasse, Ida Gerhardt, Gerard Reve, Harry Mulisch, W.F. Hermans en Annie MG Schmidt hebben een eigen boekenbon.

Nijntje is wereldberoemd, onder meer onder de naam Miffy. De boeken van Bruna zijn in meer dan vijftig landen uitgegeven. Naast de kinderboekjes over het konijntje en haar vrienden en familie maakte Bruna ook boekomslagen, affiches, schetsen, briefkaarten en prenten.

 

Lees ook:Nijntje krijgt nieuwe kleren!
Lees ook:Met je peuter naar Nijntje de bioscoopfilm!
Lees ook:Global Affairs lanceert nijntje-collectie
Lees ook:Nijntje de film is ‘Gouden Film’ met 100.000 bezoeker
Lees ook:Win twee gratis kaartjes voor de allernieuwste Nijntje musical!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>