Papa’s minder streng maar slecht in aankleden kinderen

Kinderen doen er verstandig aan de televisie aan te zetten als alleen paps in huis is. Daarvan mogen ze namelijk langer blijven zitten dan van mama! Het is de uitkomst (een van de uitkomsten) van een onderzoek van Kruidvat. Jaja, vaderdag is in aantocht!!!  55 procent van de Belgische kinderen vindt papa vooral lief, daarnaast blijkt dat hij beter dan mama kan sporten en huiswerk maken.Een onderzoek van drogisterijketen Kruidvat toont aan dat een kwart van de kinderen leerde fietsen van zijn of haar vader, ook helpt hij bij het leren stappen en zwemmen.  Het zijn vooral ook de vaders die leren autorijden, met 2 woorden te spreken, flink te zijn en klusjes op te knappen. Als uitstap gaan papa’s het liefst met hun kroost naar een pretpark of dierentuin (18 procent). Daarnaast spelen ze graag spelletjes. Een kwart van de kinderen zegt dat hun vader beter kan sporten dan mama, 16 procent vindt dat hij beter spelletjes kan spelen, 13 procent zegt dat hij een betere hulp bij het huiswerk maken is omdat hij beter kan rekenen en vraagstukken oplossen.
De enquête toont ook aan dat papa minder streng is, 35 procent van de kinderen mag van hem langer tv-kijken en aan de computer zitten dan van mag. Een kwart mag eveneens langer opblijven en 17 procent mag snoepen voor ze aan tafel gaan. Bijna de helft van de papa’s heeft een hekel aan het aankleden van zijn kinderen, ze ergeren zich vooral aan de eigenwijze kledingstijl van hun dochters. De vaakst voorkomende blunders van vaders zijn het uitkiezen van rare kledij voor de kinderen (hoe herkenbaar! Hier wordt altijd precies dat ene kledingstuk uit de kast gepakt dat ECHT niet meer past), gevolgd door het eten laten aanbranden, was laten verkleuren, kinderen vergeten op te halen of weg te brengen en verkeerde dingen meebrengen uit de supermarkt.

Lees ook:Vaders missen kennis over opvoeden
Lees ook:Kinderen vinden mama beter autorijden dan papa
Lees ook:Wij moeders…kunnen wat onze kids betreft best koningin worden!
Lees ook:De complexe band tussen vaders en zonen…
Lees ook:Nederlandse kinderen trots op hun vaders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>