Kinderen vinden mama beter autorijden dan papa

Volgens kinderen zijn het niet de mannen die beter achter het stuur zijn, maar de vrouwen. Als zij mogen kiezen, zitten ze liever op de achterbank bij hun moeder dan bij hun vader. Dat is bij mij thuis vrees ik niet het geval! Vooral mijn zoon heeft  geen hoge pet op van mijn rijvaardigheid, ondanks dat hij al twee (kleine) aanrijdingen van zijn vader heeft meegemaakt!  Misschien komt dat ook omdat ik zelf om het hardst roep dat ik niet kan inparkeren ‘omdat ik een vrouw ben’….Uit het Britse onderzoek, uitgevoerd in opdracht van een autoverhuurbedrijf onder 1.000 kinderen tussen de 6 en 15 jaar oud, blijkt dat het merendeel liever mama achter het stuur heeft dan papa.
37 procent geeft als reden dat hun moeder betere muziek draait, 26 procent vindt het fijn dat hun moeder spelletjes speelt tijdens het rijden en 24 procent van de ondervraagde kinderen geeft aan dat hun moeder vaker grapjes vertelt dan hun vader. Daarnaast voelt 40 procent zich veiliger bij hun moeder in de auto dan bij hun vader. Ook geeft een derde aan dat hun vader eerder een ongeluk zou krijgen dan hun moeder.
De ondervraagde kinderen zeggen dat hun vader meer snelheid maakt (71 procent), meet boetes krijgt (70 procent) en de meeste risico’s neemt (72 procent). Hoewel de voorkeur uitgaat naar de moeder, geeft 64 procent van de kinderen aan dat hun vader beter kan schakelen en is hij volgens 61 procent beter in parkeren. Per regio verschillen de meningen van de kinderen enorm. In Londen kiest 64 procent voor hun moeder achter het stuur, vergeleken met slechts 17 procent in Noord Ierland, zo meldt Daily Mail.

Lees ook:Kinderen houden hart vast als ouders autorijden
Lees ook:In verwachting? Regel dan een chauffeur om ongelukken te voorkomen!
Lees ook:Papa leest een stuk leuker voor dan mama
Lees ook:12-jarige redt vader die epileptische aanval in auto krijgt
Lees ook:Kind heeft bij oudere moeder een betere start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>