De complexe band tussen vaders en zonen…

Schermafbeelding 2014-05-18 om 18.06.25Een kwart van de mannen voelt zich volgens onderzoek te beschaamd om tegen zijn vader te zeggen dat hij van hem houdt. Jammer, want vaders zouden die woorden wel erg waarderen! Leer je kleine kinderen het daarom al van jongs af aan! Het zijn zulke warme woorden… Traditioneel gezien zijn het meestal de papa’s die hun kinderen wat schaamte bezorgen door hun melige grappen en bizarre dansmoves op feestjes. Maar ook kinderen zijn soms wat stuntelig, zeker op de manier waarop ze omgaan met hun vader. Vooral gevoelens uitdrukken ten opzichte van hun oudere ‘voorbeeld’ blijkt moeilijk.
Zo begroet amper de helft van de mannen hun vader verbaal wanneer ze hem gaan bezoeken. Vaders worden amper door veertig procent bedankt wanneer ze hun zoon helpen bij het klussen of andere taken. Daartegen staat het schil contrast dat ruim vijfitg procent regelmatig geld leent bij hun vader. Maar vaders worden heus niet enkel gezien als een soort bank. Kinderen appreciëren het ten zeerste wanneer hun papa hen probeert op te beuren of carrière-advies geeft.

Vrouwen geven hun vader wel sneller een verbale begroeting, die in drie kwart van de gevallen gepaard gaat met een zoen of een knuffel. Met moeders kunnen beide geslachten het dan weer goed vinden en loopt het contact iets vlotter.

Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:Ook aanstaande vaders hebben zwangerschapskwaaltjes
Lees ook:Verse papa’s dikker na de geboorte van hun kind
Lees ook:Kinderen van oudere vader lelijker…
Lees ook:Een gezicht met papa? Meer aandacht en steun!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>