Run op luiers in het zuiden van Noorwegen

Ben je van plan met je kleintje naar  het zuiden van Noorwegen te gaan? Neem dan voldoende luiers mee. Want er is daar een tekort aan luiers, zo meldt De Telegraaf. Supermarkten voeren een prijzenoorlog en Oost-Europeanen profiteren daarvan. Pakken vol gaan de grens over, hebben douaniers en detailhandelaren donderdag gezegd. Wat een waanzin zeg!
De prijzen in Noorwegen behoren normaalgesproken tot de hoogste in Europa. De prijzenoorlog maakt het echter voor buitenlanders aantrekkelijk naar het Scandinavische land te reizen en in eigen land in de luiers te gaan handelen. Helge Breilid, hoofd van de douane in de zuidelijke havenstad Kristiansand, zegt dat sommigen met 80.000 luiers aan boord stappen van een veerboot die hen naar het Europese continent brengt. De meesten zijn Polen en Litouwers. De luiers kosten nu ongeveer 30 kroon (4 euro) per 50, minder dan de helft van wat er in bijvoorbeeld Litouwen voor moet worden betaald.

Lees ook:Leer je kind met dit spel alle landen van Europa kennen
Lees ook:40% Italiaanse kids te dik – recordhouders in Europa
Lees ook:Nederland Europees koploper voor kindergeluk!
Lees ook:Kinderen lopen veel te lang in luiers rond
Lees ook:Vrouw bevalt onderweg naar Schiphol in vliegtuig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>