Nederland Europees koploper voor kindergeluk!

Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst van Europa. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek dat de Universiteit van York in Groot-Brittannië uitvoerde onder jongeren in 29 Europese landen. Hebben wij Nederlandse ouders dat toch maar weer goed gedaan! Nou, laten we eerlijk zijn; onze koters hebben het hier toch ook geweldig? 

De onderzoekers keken naar 43 levensomstandigheden die het geluk beïnvloeden, zoals kindersterfte, overgewicht en armoede. In elke categorie scoorde Nederland goed. 

Nederland wordt in de ranglijst op de voet gevolgd door de vijf Scandinavische landen: Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland en Denemarken. De Europese kinderen zijn het slechtste af in Letland, Litouwen en Malta.Uit een vergelijkbaar onderzoek van VN-kinderfonds Unicef was twee jaar geleden naar voren gekomen dat Nederlandse jongeren het gelukkigst zijn van alle kinderen in de ontwikkelde wereld.

De top tien in Europa: 1. Nederland 2. Zweden 3. Noorwegen 4. IJsland 5. Finland 6. Denemarken 7. Slovenië 8. Duitsland 9. Ierland 10. Luxemburg.

© ANP

Lees ook:Vroeg of laat naar school
Lees ook:Nederlandse kids gaan snel op zichzelf wonen
Lees ook:Nederlandse baby’s het minst bij hun ouders…
Lees ook:Moeders en kinderen leven het best in Nederland
Lees ook:Belgische kinderen grootste etterstralen van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>