40% Italiaanse kids te dik – recordhouders in Europa

Uit een Europese studie blijkt dat de dikste kinderen in Europa inmiddels in zuidelijke landen zijn te vinden. Italië staat aan de top, gevolgd door Griekenland, Cyprus en Spanje. In  Italië kampt 40 procent van de 2- tot 10-jarigen met overgewicht. Dat had ik echt niet gedacht en ik vind het een schokkend hoog aantal. Waar gaan we naar toe? Hoe veel groter laten we dit probleem nog worden met z’n allen? De wetenschappers van het Duitse instituut voor Epidemiologie en Preventieonderzoek van de Universiteit in Bremen schrijven de oprukkende vetzucht in de zuidelijke landen toe aan verandering van het eetpatroon. Er wordt minder fruit en groenten gegeten, terwijl de consumptie van chips en frisdranken sterk is toegenomen. Het mediterrane dieet doet inmiddels goede zaken in de noordelijke landen van Europa. Zo eten Zweedse kinderen inmiddels mediterraner dan hun leeftijdgenoten in de landen rond de Middellandse Zee.
Te weinig slaap is ook een dikmaker in Italië. Italiaanse kinderen maken minder slaapuren dan hun Europese leeftijdgenoten. Basisschoolleerlingen die minder dan 9 uur per nacht slapen zijn twee keer zo vatbaar voor overgewicht als kinderen die 11 uur slapen, stelden de onderzoekers vast.

Lees ook:Belgische kinderen grootste etterstralen van Europa
Lees ook:Leer je kind met dit spel alle landen van Europa kennen
Lees ook:GAP binnenkort gewoon online te bestellen!
Lees ook:Dikke ouders krijgen dikke pubers
Lees ook:Nederland Europees koploper voor kindergeluk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>