Kinderen lopen veel te lang in luiers rond

Je kunt ook te hard op zoek zijn naar 'de beste luiers' voor je kind. Een beetje baggerluier heeft namelijk zo z'n voordelen. Je kind wordt een stuk sneller zindelijk als de luiers niet meer lekker zitten. Uit onderzoek is gebleken dat peuters steeds later zindelijk worden. Nog maar 40 à 60 procent van de driejarigen gaat naar het toilet. In de jaren zestig was dat circa 97 procent. De leeftijd waarop kinderen zindelijk worden is zes tot twaalf maanden opgeschoven, concludeert Alexandra Vermandel (Hogeschool Antwerpen) na afstudeeronderzoek bij honderd kleuterscholen rond Antwerpen.

"De vroegere katoenen luiers voelden nat en motiveerden het kind vlugger naar het toilet te gaan. Ouders beginnen de training ook op latere leeftijd", zegt Vermandel dinsdag in Gazet van Antwerpen.

De latere zindelijkheid is een probleem voor kleuterjuffen in België, waar kinderen vanaf 2,5 jaar naar school kunnen. De onderzoekster stelt dat een soort plaswekker beter werkt dan in de blote bips laten rondlopen.

Volgens mij moet je je kind dus gewoon weer in de katoenen luiers hijsen om succes te boeken!

Lees ook:Belgische juffen doceren liever geen niet-zindelijke kinderen
Lees ook:Kinderen steeds later op het potje
Lees ook:Peuters stellen zindelijk worden steeds langer uit
Lees ook:Zindelijk worden en bedplassen
Lees ook:Dé manier om je baby heel snel zindelijk te maken!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kinderen lopen veel te lang in luiers rond

  1. sissiebaby

    de tijden veranderen inderdaad, vroeger toen ik nog baby was, hadden alle kinderen (ook de jongetjes) een jurk aan, waaronder dan een gewone katoenen vierkante doek, (vier zijden evenlang en de hoeken alle vier 90 graden) die dan overhoeks werd gevouwen in een driehoek. dat werd dan tussen de billen gepropt en klaar. naar de eerste kleuterklas mocht je pas gaan als je drie en een half jaar was. op die tijd was iedereen wel zindelijk. in je blote poep, mocht enkel als je in bad ging.

      /   Reply  / 
  2. sissiebaby

    toen ik naar de eerste kleuterklas ging, dan was het ‘toegelaten’ vanaf dat het kind ten volle 3 jaar en 6 maanden was;
    als het kind op 6 en een half jaar, de hand over het hoofdje naar het ander oortje kon doen, en dan het oortje vastnemen, pas DAN mocht het overgaan naar het eerste leerjaar van de lagere school. pas daar werd er begonnen met leren lezen en schrijven.

      /   Reply  / 
  3. debby mendelsohn

    Katoenen luiers kunnen helpen kinderen sneller zindelijk te maken. Echter is het wel handig te weten dat kinderen zeker met anderhalf jaar dag en nacht zindelijk kunnen zijn. Zelf ben ik psycholoog en moeder van vijf kinderen. Al mijn kinderen waren met anderhalf jaar uit de luiers. Mijn methode en ervaringen staan op: http://www.spelendzindelijk.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>