Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis Kinderdagverblijf van het Jaar

Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis in Meppel is tijdens het negende Jaarcongres Kinderopvang uitgeroepen tot Kinderdagverblijf van het Jaar. De jury, onder leiding van hoofdredacteur van vaktijdschrift Kinderopvang Marike Vroom, roemt het kinderdagverblijf om haar pedagogische aanpak die zowel op papier als in de praktijk tot in de puntjes en uitgewerkt is. Villa Petit Paradis is een locatie van Speelwerk Kinderopvang waar de droom van Speelwerk-directeur Walter Hardenberg werkelijkheid is geworden. Afgezien van de hoogstaande pedagogiek, zijn ook het monumentale pand en de prachtige grote natuurbuitenruimte van on-Nederlandse allure. Voor het eerst waren er dit jaar twee kinderdagverblijven van één kinderopvangorganisatie genomineerd, naast Villa Petit Paradis kreeg Villa Kaketoe uit Nijeveen een nominatie. De derde genomineerde is kinderdagverblijf Robbie’s Place uit Den Haag, een kinderdagverblijf die zich specifiek richt op expats (buitenlandse zakenmensen en hun gezin). De prijs Kinderdagverblijf/ Bso van het Jaar is een initiatief van het landelijke vaktijdschrift Kinderopvang, een uitgave van Reed Business.  Om en om wordt een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang van het jaar gekozen. De prijs bestaat uit een beeld als wisseltrofee en een prijs in natura, aangeboden door hoofdsponsor Heutink.

De jury was dit jaar verrast door het zeer hoge niveau van de inzendingen. Het was dan ook een klus om tot drie genomineerden te komen en daarbij een heel stel toppers teleur te stellen. De jury is samengesteld uit de verschillende branchepartijen in de kinderopvang: ondermeer de belangenvereniging voor ouders BOinK, vakbond Abvakabo FNV en het Nederlandse Consortium Kinderopvang Onderzoek.  Daarnaast is de jury aangevuld met pedagogen en prominenten uit de branche waaronder emeritus hoogleraar pedagogiek Louis Tavecchio.

Lees ook:Bso Buitengewoon is Bso van het Jaar
Lees ook:Het beste kinderdagverblijf van het jaar
Lees ook:Amsterdam Oud Zuid baby’s krijgen luxe kinderdagverblijf
Lees ook:Mel Wallis de Vries schrijft beste jeugdboek van Nederland
Lees ook:Een op de vijf kinderen naar kinderopvang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>