Bso Buitengewoon is Bso van het Jaar

Schermafbeelding 2013-04-19 om 18.26.54Buitenschoolse opvang Buitengewoon van organisatie SKSG uit Groningen is vandaag tijdens het tiende Jaarcongres Kinderopvang uitgeroepen tot Bso van het Jaar. De jury, onder leiding van hoofdredacteur van vaktijdschrift Kinderopvang Marike Vroom, is zeer gecharmeerd van de bevlogenheid van het team pedagogisch medewerkers dat kinderen op een originele manier in aanraking brengt met de natuur en kunst. De andere twee genomineerden voor de hoofdprijs waren Bso Haspelslaan van KinderRijk uit Amstelveen en Bso Buitengewoon van Speelwerk uit Meppel. Deze locaties werden gekozen uit een inzending van bijna veertig bso’s. De prijs Kinderdagverblijf/ Bso van het Jaar is een initiatief van het landelijke vaktijdschrift Kinderopvang, een uitgave van Reed Business Media. Om het jaar wordt een Kinderdagverblijf of een Buitenschoolse opvang van het Jaar gekozen. De prijs bestaat uit een beeld als wisseltrofee en een prijs in natura, aangeboden door hoofdsponsor Heutink.

Ondanks de lastige periode waarin de kinderopvang zich momenteel bevindt, met grootschalige bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en de daaropvolgende vraaguitval, lag het niveau van de inzendingen dit jaar weer bijzonder hoog. Het toont aan dat er, ondanks de terugval, nog altijd flink wordt geïnvesteerd in kwaliteit in de buitenschoolse opvang.

De jury is samengesteld uit de verschillende branchepartijen in de kinderopvang: ondermeer de belangenvereniging Voor Werkende Moeders, vakbond Abvakabo FNV en het Nederlandse Consortium Kinderopvang Onderzoek. Daarnaast hebben pedagogen en prominenten uit de branche zitting in de jury, waaronder hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink.

Over Bso Buitengewoon
Bso Buitengewoon uit Groningen (SKSG Kinderopvang) is gevestigd in een zorgboerderij waar natuur en milieu hoog in het vaandel staan. Op deze groene bso zijn de kinderen veel buiten. De inrichting van de bso bestaat uit natuurlijke materialen en hergebruikt materiaal. De kinderen ondernemen originele creatieve activiteiten op gebied van natuur, techniek, koken en beeldende vorming, onder leiding van de pedagogisch medewerkers die hun eigen specialismen hebben.

Lees ook:Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis Kinderdagverblijf van het Jaar
Lees ook:Het beste kinderdagverblijf van het jaar
Lees ook:Een op de vijf kinderen naar kinderopvang
Lees ook:Het gaat slecht in de kinderopvang…
Lees ook:Geen naschoolse opvang voor 20.000 kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>