Mel Wallis de Vries schrijft beste jeugdboek van Nederland

De thriller Vals van Mel Wallis de Vries is dit jaar verkozen tot het beste jeugdboek van Nederland. De schrijfster won hiermee woensdag de Prijs van de Jonge Jury 2012. Bijna 7000 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar brachten hun stem uit voor deze prijs. In het afgelopen schooljaar lazen zij jeugdboeken die in 2010 verschenen en kozen hieruit hun favoriet. De vijf boeken met de meeste stemmen werden genomineerd.Naast Vals dongen Verdoofd van Elle van den Bogaart, Knalhard van Caja Cazemier, Tafel 7:3 cola! van Marion van de Coolwijk en Hoe overleef ik mijn vader? (en hij mij!) van Francine Oomen mee naar de Prijs van de Jonge Jury. Wallis de Vries geldt als een van de meest succesvolle jeugdthrillerauteurs van dit moment.
De winnares werd bekendgemaakt te midden van ruim 1300 jongeren tijdens de Dag van de Jonge Jury in het Circustheater in Scheveningen. Tijdens dit evenement konden scholieren kennismaken met schrijvers door gesprekken, interviews en signeersessies. De Jonge Jury is een project van Stichting Lezen. Het is het meest omvangrijke landelijke leesbevorderingsproject voor scholieren in klas 1 tot en met 3 van het voortgezet onderwijs. In totaal bereikte de Jonge Jury meer dan 65.000 jongeren via scholen en bibliotheken.

Bron: nu.nl

Lees ook:Smaakpretpark Pierre Wind beste kookboek voor het hele gezin
Lees ook:Kinderen gek op SpangaS en iCarli
Lees ook:Sky Radio Baby van 2009 is baby Kyo
Lees ook:Jeugd heeft vertrouwen in de media en vindt AD en NOS meest betrouwbaar
Lees ook:Tim en Ivi Huijsmans wereldverbeteraars van het jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>