Jeugd heeft vertrouwen in de media en vindt AD en NOS meest betrouwbaar

Jongeren hebben vertrouwen in de media, zo bleek vrijdag uit een onderzoek van het VARA-programma 'De Leugen regeert'. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos & Jansen onder 500 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 29 jaar. Nieuwslezer Philip Freriks is volgens 67,8 procent de meest betrouwbare persoon als het gaat om informatievoorziening. En hoewel ik 'm ook meer dan betrouwbaar vind overkomen, moeten we natuurlijk wel de kanttekening plaatsen dat hij de meeste fouten tijdens het nieuwslezen maakt!

 

 

Van de jongeren noemt 34,2 procent de televisie de belangrijkste bron van informatie. Internet en kranten delen de tweede plaats met 21,3 procent.

De nieuwssite van de NOS vinden jongeren het meest betrouwbaar. Dit vindt 65,4 procent van de ondervraagden. Het meest betrouwbare dagblad is volgens 75,9 procent van de jongeren het AD.

Lees ook:Kinderen aan het woord over gezinnen: dit vinden ze!
Lees ook:Scholieren tevreden over hun leventje
Lees ook:Lijnende kinderen (12-18 jaar) vallen slecht structureel af
Lees ook:40% van de jongeren schaamt zich voor zijn ouders
Lees ook:Vaders krijgen een slechter cijfer van kinderen dan in 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>