Kind vervelend? Slaan! En hard ook! (Aldus een dominee…)

Ouders moeten een zondig kind slaan. Die boodschap verkondigt een dominee uit Katwijk. En wie dat niet doet, gaat in tegen de wil van God. Hoeveel belachelijker gaat het worden!  Dominee Vlietstra verdient zelf een pak slaag met zijn ouderwetse methodes! De man gebruikt het kerkblaadje van de Hersteld Hervormde Kerk graag om wat opvoedtips aan zijn broeders en zusters te verkondigen. Kinderen slaan is goed, schrijft de man. Hij baseert zich op teksten uit de zeventiende eeuw. ‘Beslist nog niet uit de tijd’, oordeelt de dominee. Sterker nog: hoe harder hoe beter! En al s de ouders niet straffen, gaan ze in tegen de wil van God. Een ouder kind moet zwaarder lichamelijk worden bestraft als het zondigt. Halstarrige kinderen moeten zelfs ‘scherp gekastijd’ worden. ‘Een zware misdaad en gruwel moet niet zacht worden bestraft’, predikt de dominee.  De boodschap is organisaties van jeugdbeschermers totaal in het verkeerde keelgat geschoten.”Een vrijbrief voor het gebruik van geweld”, vinden zij. Het slaan of pijn doen van kinderen is in Nederland verboden. Kamervragen  De eerste Kamervragen zijn al binnen. De PvdA wil van de staatssecretarissen van Volksgezondheid en van Justitie opheldering over de oproep van de dominee. Ik mag hopen dat deze mafkees heel snel uit zijn ambt wordt gezet. Terug naar de zeventiende eeuw!

Lees ook:Sms-diensten veel te aantrekkelijk voor kinderen
Lees ook:Kinderen moeten beter beschermd worden tegen reclames
Lees ook:Enge predikant roept op kinderen te slaan met een roede
Lees ook:Suske en Wiske leren kinderen veilig internetten
Lees ook:Kinderen voor Kinderen brengt Islam-propaganda vindt Wilders

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kind vervelend? Slaan! En hard ook! (Aldus een dominee…)

  1. van der Plas

    Jaja, verdiep je eerst in wat er met de woorden bedoeld werd in plaats van klakkeloos de media te volgen. Succes!

      /   Reply  / 
  2. Pluis

    Criminelen een aai over de bol geven, dat werk….
    Inderdaad: de media wauwelen elkaar na, maar niemand heeft het hele artikel geciteerd. Goed advies: verdiep je eerst voor er mensen zwart gemaakt worden en er zaken uit de context geciteerd worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>