Suske en Wiske leren kinderen veilig internetten

Striphelden Suske en Wiske gaan Nederlandse scholieren vanaf volgende week in hun stripboek Suske en Wiske en de Sinistere Site leren hoe ze veilig met internet om moeten gaan. Het gaat om een initiatief van Stichting Kennisnet Ict op school. Ik vraag me af in hoeverre Suske en Wiske nog 'leven' onder de huidige jeugd, maar ach, niet geschoten is altijd mis!

Die organisatie ondersteunt het computergebruik van leerlingen op school. Kennisnet Ict op school wil scholieren ,,op een leuke manier tips geven waarmee zij zich kunnen wapenen tegen de risico's van het internet.''
Volgens de stichting zegt 30 tot 35 procent van de jongeren tussen 11 en 15 jaar zich minstens één keer per maand op internet beledigd, grof behandeld of lastiggevallen te voelen.

Lees ook:Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron
Lees ook:Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron
Lees ook:Suske en Wiske hebben metamorfose ondergaan
Lees ook:Het Zuiderzeemuseum bekijken vanuit een luchtballon
Lees ook:Campagne om jeugd gevaren van pokeren te laten zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>