Scrabble blijft dezelfde regels houden

Scrabbelen kun je in de toekomst nog net zo met je kind doen als je het van vroeger gewend was. Want de spelregels worden niet aangepast. Zo reageert speelgoedfabrikant Mattel op berichten dat binnenkort ook eigennamen van celebrities, plaats- en merknamen gelegd zouden mogen worden bij het populaire bordspel. Scrabble-puristen waren niet opgezet met die aankondiging. Terecht! Kom op zeg, we veranderen toch niet ook ineens de spelregels van voetbal bijvoorbeeld?Mattel lanceert in het najaar 2010 in Duitsland en Groot-Brittanniƫ wel een nieuwe versie van het spel, Scrabble Trickster. Dat spel krijgt een ander en ruimer reglement. Zo mogen spelers in sommige gevallen letters doorgeven aan tegenspelers, woorden achterstevoren spellen of eigennamen leggen.
“Spelers van Scrabble Trickster moeten dus breken met het traditionele reglement, waardoor het spel een verrassend en eigenzinnig karakter krijgt”, zegt Mattel. De speelgoedfabrikant benadrukt dat Scrabble Trickster naast de klassieke Scrabble zal worden verkocht.
Sinds de uitvinding in 1938 gingen er al 150 miljoen speldozen van Scrabble over de toonbank. In al die jaren veranderde er geen letter aan de spelregels. Het is nog niet bekend of en wanneer Scrabble Trickster in Belgiƫ verkocht zal worden.

Lees ook:Bijna net zo hot als Barbie: Monster High-poppen
Lees ook:Computerspelletje gaat pleister voor het luie oog vervangen
Lees ook:Laat jij je kind met deze ordinaire barbie spelen?
Lees ook:Barbie krijgt op haar vijftigste een make-over
Lees ook:9-jarige Luna bedenkt leukste spel van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>