9-jarige Luna bedenkt leukste spel van Nederland

Schermafbeelding 2013-10-16 om 16.04.41Voor de 9-jarige Luna, een van de drie winnaars van de wedstrijd ‘het Leukste Spel van Nederland’, komt een droom uit. Het spel wat ze heeft bedacht ligt vanaf vandaag in de winkel. Met Race rond de Wereld is zij de jongste winnaar van de wedstrijd. Ook de ideeën van Romy en Jaimy (9 en 12 jaar) en Bart (30 jaar) werden door Identity Games doorontwikkeld en uitgevoerd met Disney (Pixar) licenties. De drie spellen zijn verkrijgbaar bij Blokker, Intertoys en Bart Smit.Luna uit Zwolle (9 jaar), bedacht dit spel onder de naam Wie ben ik?. De jury hoefde slechts een paar kleine aanpassingen te doen aan de speltechniek. Er is gekozen voor een Disney Planes licentie. Met het Race rond de Wereld spel racen spelers met Dusty en El Chupacabra naar de finish voor de Race-rond-de-wereldbeker. Tijdens de tocht komen zij vrienden en vijanden tegen die hen helpen, of juist tegenhouden. Soms lijkt het of ze zullen helpen, maar zetten ze de spelers op het verkeerde pad. Spelers proberen te ontdekken welke route de tegenstander voor hen heeft bedacht, en moeten zorgen dat ze als eerste bij de Race-rond-de-wereldbeker aankomen.

Het oorspronkelijke idee, Disney’s Doolhof, is ingestuurd door Bart uit Heerhugowaard (30 jaar). Ook deze speltechniek was zo ver uitgewerkt, dat vrijwel alleen het thema en de vormgeving zijn veranderd en het spel kreeg een Pixar Cars licentie. In het Plankgas spel racen de spelers met Bliksem McQueen, Takel, Francesco of Finn over het circuit van de World Grand Prix. Tijdens de race lopen zij vriend en vijand tegen het lijf. Als echte spion moeten de juiste karakters bij elkaar worden gezocht. De speler die als eerste over de finsih racet, is de winnaar.

Monsters Maskerade is bedacht door Jaimy en Romy uit Delft (9 en 12 jaar oud). Het prototype was van oorsprong een grote grabbelton met kleding en attributen, met de naam Disney’s Carnaval. De basis van het grabbelen is behouden, maar zo aangepast dat het geschikt werd voor verkoop. Bij het prototype zag iedereen er uit als prinsen en prinsessen, in het Monsters Maskerade is iedereen veranderd in monsters. Het spel staat volledig in het thema van de film Monsters University. Spelers kiezen of ze Mike Warzowsky, Jamers P. Sullivan, Randy Boggs of Jannes Waardenberg willen zijn en moeten dit masker zien te bemachtigen. Ze maken elkaar bang door slimmer of sterker te zijn tijdens de Schrikspelen. 7 juli werden Romy en Jaimy tijdens de finale uitgeroepen tot publieksfavoriet en mochten ze naar Disneyland Paris.

Over de wedstrijd
Identity Games organiseerde samen met Disney de zoektocht naar het Leukste Spel van Nederland. Vanuit het hele land zijn er duizenden spelideeën ingestuurd. Jong en oud bedacht een nieuw spel, met als doel beroemd worden met een eigen spel in de winkel. Dit resulteerde binnen drie maanden in ruim 3500 inzendingen. De 100 beste inzendingen werden uitgenodigd om het idee te presenteren tijdens de selectiedag in Aviodrome in Lelystad. Alle ideeën werden beoordeeld door een vakkundige jury die bestond uit speldeskundigen. Uiteindelijk bleven er 40 finalisten over, die via de website www.leukstespelvannederland.nl stemmen konden verzamelen. De drie winnende spelideeen zijn door Identity Games doorontwikkeld en geproduceerd. Vanaf eind november kan iedereen zich inschrijven voor Het Leukste Spel van Nederland 2014.

Lees ook:Speel thuis The Voice en Het verjaardagsspel van Ik Hou van Holland!
Lees ook:Kinderspul mag drie Woezel en Pip spellen weggeven
Lees ook:Meezingen met de allergrootste hits van Disney
Lees ook:Billie Aap
: een spel boordevol apenstreken!
Lees ook:Daag je familie en vrienden deze feestdagen uit met de familie bordspellen van Just Games

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>