Computerspelletje gaat pleister voor het luie oog vervangen

De tijd van de afgeplakte oogjes is voor bij. Luie ogen pakken we tegenwoordig aan met…de computer uiteraard! Een computerspelletje kan kinderen met een lui oog behandelen. Op die manier zouden ze geen sticker over hun oog moeten dragen. Slechts twee uur met het spel spelen is voldoende om alle problemen met het luie oog te verhelpen. Dat moet veel kinderen als muziek in de oren/ogen klinken!In het spel, ontwikkeld in Israël, verschijnen objecten op een willekeurige plaats op het scherm. De speler moet deze raken. Doordat de ogen constant alert moeten zijn, worden de neuronen in de hersenen goed gebruikt waardoor het zicht verbetert.
Een lui oog is de conditie waarbij het zicht zich niet goed ontwikkelt. Meestal is één oog getroffen, waardoor het goede oog dubbel zo hard werkt om het te compenseren. Daarom wordt het goede oog vaak afgedekt, zodat het luie oog wordt gedwongen te werken en het zicht algemeen verbetert.
Het spel 20 uur spelen heeft hetzelfde effect als 500 uur lang de patch dragen.

Lees ook:Juist kinderogen beschermen tegen Uv-straling
Lees ook:Ogen kinderen beschadigen door lang computeren
Lees ook:Een derde kinderoogjes nog nooit gemeten
Lees ook:Ook peuters moeten zonnebril dragen!
Lees ook:Bordspel moet Rotterdamse kinderen helpen bij opvoeding

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Computerspelletje gaat pleister voor het luie oog vervangen

  1. Martien

    Leuk bericht! Maar na heel veel doorklikken en zoeken: er is geen duidelijke bron, alle sites kopiëren dit bericht van elkaar, maar waar komt het vandaan? Waar is de link naar het spel? of beter: naar het onderzoek dat aantoont dat dit spel werkt?!? Zonder bron is dit bericht dus gewoon zinloos.

      /   Reply  / 
    1. Martien

      Hallo… nou… ik heb toch iets ontdekt!
      Kijk maar op: http://www.virart.nott.ac.uk/ibit/
      Het betreft een engels onderzoek waarbij kinderen door een speciaal ontwikkeld en gepatenteerd apparaat kijken met dubbele lenzen: aan de beide ogen worden verschillende beelden gepresenteerd waarbij de hersenen deze beelden moeten samenvoegen om het spel te kunnen spelen. Niet zomaar een computerspelletje thuis dus!

        /   Reply  / 
  2. Marcie Cartledge

    Computerspelletje gaat pleister voor het luie oog vervangen | Kinderspul was a nice article, thank you for sharing this educational news. It is always good when you cannot only be informed, but also be entertained! I’ll visit your blog often for the most recent stuff.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>