Bijna net zo hot als Barbie: Monster High-poppen

Schermafbeelding 2013-07-18 om 16.42.41Het zal niemand verbazen dat Barbie nog steeds de bestverkochte pop ter wereld is. Wat mij dan wel verbaasd, is dat ze op de voet gevolgd wordt door de Monster High poppen, ook wel bekend als ‘Goth Barbies’. Ik vind ze er echt meer dan afschuwelijk uitzien! Helemaal geen kinderspeelgoed! Ik hou ze dan ook met liefde ver buiten de deuren van de kinderkamer van mijn dochter. De Monster High poppen werden in 2010 door speelgoedfabrikant Mattel gelanceerd  voor meisjes tussen de 6 en 12 jaar oud en werden al snel een grote hit. Ze zijn inmiddels de op-één-na bestverkochte poppen ter wereld.
Behalve poppen zijn er ook boeken en tekenfilms waarin de avonturen van de zombieachtige poppen te volgen zijn.  De populariteit van de ‘Goth Barbies’ zorgde voor een hoop navolgers. Zo zijn er inmiddels ook zombievarianten van Disney-heldinnen zoals Sneeuwwitje en de Kleine Zeemeermin.  “De boodschap die de poppen aan meisjes geven is dat ze trots moeten zijn op hun eigen eigenaardigheden”, zegt Cathy Cline van Mattel in The Examiner. “Dat is erg actueel, nu er zoveel aandacht is voor pesten.” Barbie, het 50-jaar oude, wereldberoemde paradepaardje van Mattel, lijkt over haar hoogtepunt heen. Ze is nog steeds de bestverkochte pop ter wereld, maar de verkoop daalde het afgelopen jaar met 12 procent.

Lees ook:Mattel introduceert atletische en Hollandse Barbie’s
Lees ook:Vraag om kale Barbie voor kleine kankerpatientjes
Lees ook:Barbie krijgt op haar vijftigste een make-over
Lees ook:Barbie verliest het in Amerika van…Frozen!
Lees ook:Moeder start petitie voor haarloze barbie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>