Pas je eten aan om een zoon of een dochter te krijgen

Voorkeur voor een zoon of een dochter? Je kunt het geslacht van je baby (misschien) beïnvloeden! We komen er natuurlijk liever niet voor uit (ik wel hoor – wat wilde ik na mijn zoon graag een meisje!), maar stiekem hebben wij vrouwen toch echt vaak wel een voorkeur voor het geslacht. Door iets met je eten te rommelen, kun je het (een beetje) sturen, zo blijkt. Toekomstige moeders die zout uit hun dieet schrappen en meer harde kaas en bonen eten, hebben namelijk een grotere kans dat ze bevallen van een meisje. Dat stellen Nederlandse wetenschappers.De juiste combinatie van voeding en seks-timing zijn bepalende factoren voor het geslacht van de toekomstige baby, meldt Mail on Sunday op basis van research van de Universiteit van Maastricht. Het onderzoek nam gedurende vijf jaar 172 West-Europese vrouwen onder de loep in de leeftijdscategorie 23 tot 42 jaar. Alle deelneemsters waren moeder geworden van een jongetje maar hadden een voorkeur voor een meisje.
Toen ze opnieuw zwanger probeerden te worden, kregen ze de raad om zout te bannen en zo’n halve kilo zuivelproducten per dag te eten. Liefst 80 procent van de dames die zich aan dit dieet hielden, bevielen achteraf van een meisje. Moeders kunnen volgens het onderzoek best zaken als olijven, spek, salami, gerookte zalm, aardappelen, blauwe kaas, vlees, brood en gebak vermijden.
De beste voedingsmiddelen zouden volgens het onderzoek zaken zijn die rijk zijn aan calcium (zoals yoghurt, harde kaas, rabarber, spinazie, tofu, broccoli en amandelen), en magnesium (zoals cashewnoten, vijgen, bonen en volkorengranen).
Volgens hetzelfde onderzoek vergroot de kans op een dochtertje indien koppels regelmatig vrijen, maar niet op dagen net voor of net na de eisprong. “Deze resultaten tonen dat timing en dieet allebei meespelen voor wie de kans op een meisje wil vergroten, met de impact van voeding als meest bepalende factor”, zegt een woordvoerder van het researchteam. “Indien beide methodes succesvol worden toegepast, is er een aanzienlijke kans op succes.”

Lees ook:Zo vergroot je je kans op een meisje
Lees ook:Stel je kind niet te vroeg bloot aan zout
Lees ook:Baby herkent vrienden en vijanden al heel vroeg
Lees ook:Veel bananen eten vergroot de kans op een zoon
Lees ook:Van veel eten tijdens je zwangerschap krijg je…een jongen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pas je eten aan om een zoon of een dochter te krijgen

  1. anoniem3000

    prff.ze mogen blij dat je zwanger mag raken
    de kinderen komen niet op bestelling

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>