Kinderen betalen theaterkaartje met oude muziekinstrumenten

Schermafbeelding 2015-08-03 om 14.01.26Op 14 augustus betalen kinderen hun theaterkaartje voor de Kinderen voor Kinderen Musical Waanzinnig Gedroomd in het DeLaMar Theater, niet met geld, maar met oude muziekinstrumenten. De muziekinstrumenten worden ingezameld voor de projecten van ‘Kinderen Maken muziek’. De musical sluit hiermee de nationale inzamelingsactie van muziekinstrumenten die zij in januari dit jaar begonnen tijdens de landelijke theatertournee, af. Want na meer dan 120 voorstellingen door heel Nederland is Waanzinnig Gedroomd van 14 t/m 23 augustus voor de laatste keer te zien in het Amsterdamse theater.Om te kunnen betalen met een oud muziekinstrument moet een speciaal muziekinstrumentkaartje voor de kinderen worden gereserveerd. Dat kan via de kassa op 0900 – 33 52 627 (€ 1,- per gesprek) of online via  www.delamar.nl. Volwassenen kunnen een gewoon kaartje bijboeken. Kinderen hoeven vervolgens alleen nog een oud instrument te vinden op zolder, bij de buurvrouw of misschien bij oma in de garage.

Kinderen maken Muziek is een onderdeel van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie en werd op verzoek van Koningin Máxima opgericht. Het steunt (sociale) muziekonderwijs projecten die kinderen samen muziekinstrumenten leert bespelen en samen muziek laat maken. Helaas kampen veel van de projecten met een te kort aan instrumenten. De inzamelingsactie gebeurt in samenwerking met het Instrumentendepot Leerorkest, dat de instrumenten in zijn beheer krijgt, opknapt en uiteindelijk verspreidt onder de projecten van Kinderen Maken Muziek.

Op een onbewoond Eiland, Wakker met een Wijsje, Klaar voor de Start en Hallo Wereld, wie kent de liedjes van Kinderen voor Kinderen nou niet? Jong en oud kunnen genieten van de grootste Kinderen voor Kinderen-hits van vroeger én nu, verpakt in een prachtig verhaal over de jongen Guus, zijn vader Leo,  zijn nieuwe schoolklas en bovenal de kracht van muziek! Tijdens de laatste serie voorstellingen wordt de hoofdrol van meester Augustus gespeeld door Pepijn Gunneweg (BZT Show, Ashton Brothers).

www.waanzinniggedroomd.nl

Lees ook:Kinderen voor Kinderen wordt familiemusical
Lees ook:Finalisten liedjeswedstrijd Kinderen voor Kinderen bekend!
Lees ook:Assepoester in Efteling Theater nu al daverend succes
Lees ook:Jeugdtheaterdagen 2-9 april
Lees ook:Nicolette van Dam in High School Musical

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>