Skiën met kids? Schaf een skihelm aan!

Nederlanders vertrekken rond deze tijd massaal naar de skigebieden, en de komende maanden zal de trektocht voortduren. Al vanaf vier jaar zetten we het kroost op de latten: hoe eerder je het leert, hoe beter. Ook wij sleuren de oudste van zes mee naar Oostenrijk. Met skihelm! Want van alle ongevallen op de skipistes gaat het in 14 procent om hoofdletsels. Een goede bescherming is dan ook heel belangrijk. In Frankrijk, Italië en alle Scandinavische landen is de helm reeds verplicht. Vooral in Frankrijk zijn de helmen vaak te huur.

Wil je toch investeren in een hoofdbeschermer, laat je maar beter de kleine de kleur en het patroon kiezen. Tenslotte moet je hem motiveren om het ding elke dag te dragen. Skihelmen moeten het Europese label EN 1077 dragen. Ook mag die niet drukken of te los zitten. Door met het hoofd te schudden, kan dit al meteen getest worden.
Uiteraard moet de helm passen als het kind een skibril draagt. De kinband moet minimaal 2 cm breed en verbonden zijn aan de harde buitenkant. Onder de helm hoeft de kleine geen muts op. Een skihelm beschermt tegen wind en koude.

Kijk voor het laatste wintersportnieuws op http://wintersport.blog.nl

Lees ook:Skihelmen voor kinderen verplicht
Lees ook:Fietshelm wel of niet verplicht bij kinderen?
Lees ook:Versierde helmen moet fietsen voor kinderen veiliger maken
Lees ook:Ouders; doe schaatsende kinderen een helm op!
Lees ook:Alle kinderen een fietshelm op

1 Reacties // Reageer

One thought on “Skiën met kids? Schaf een skihelm aan!

  1. jose

    in veel gebieden, en zeker in skiklasjes, is dit al verplicht. voor onze kinderen hebben wij leuke skihelmen op de website van wintersportbril.nl gekocht. de kleur en print mochten ze zelf uitzoeken. was trouwens maar iets duurder dan huren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>