Skihelmen voor kinderen verplicht

Wij nemen in januari voor het eerst beide kinderen mee op wintersport en ik ben al hier en daar wat spullen aan het aanschaffen. Ik kan in elk geval een helm op het lijstje zetten en terecht! Kinderen tot 15 jaar zijn namelijk met ingang van het komend wintersportseizoen in Oostenrijk verplicht een skihelm te dragen. Ouders zijn er voor verantwoordelijk en de politie controleert op de pistes. De meeste Europese skischolen verplichten het dragen van een skihelm, maar hebben dit  niet wettelijk vastgelegd. In Italië en Spanje is de skihelm wettelijk verplicht voor kinderen tot 14 jaar.Volvo heeft met het oog op deze ontwikkelingen een skihelm op de markt gebracht. Deze is ontworpen in samenwerking met het Zweedse merk POC.
De helm moet wintersporters onder extreme omstandigheden beschermen. De speciale Volvo For Life-helm is bij de dealer verkrijgbaar. De introductie van de skihelm betekent de opmaat voor een breder inititiatief van de Zweedse autoproducent. Komend voorjaar wordt een speciale fietshelm op de markt gebracht.

Bron: AD

Lees ook:Skiën met kids? Schaf een skihelm aan!
Lees ook:Fietshelm wel of niet verplicht bij kinderen?
Lees ook:Alle kinderen een fietshelm op
Lees ook:Ropita brengt Spaanse hit Piu et Nau naar Nederland
Lees ook:Rellen in Zweden om baby bikini

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>