Drie scholieren neergestoken op scholen in Amsterdam, Oss en Naaldwijk

Het moet niet gekker worden: vandaag teistert een golf van steekpartijen de Nederlandse scholen. In Amsterdam, Oss en Naaldwijk raakten drie jongeren gewond bij steekincidenten. En dan denk je dat je kind veilig op school zit… Hoewel het erg bizar is dat de steekpartijen allemaal vandaag hebben plaatsgevonden, lijkt het er niet op dat ze verband met elkaar houden.

Bij een steekpartij op het plein van het Amsterdamse Marcanti College in de Jan van Galenstraat raakte donderdagochtend een 14-jarige jongen gewond. Het slachtoffer is met een steekwond in de onderrug naar een ziekenhuis overgebracht, aldus de politie. Hij was aanspreekbaar.

 

Vermoedelijk hebben de dader en het slachtoffer "irritatie gehad" over een uit de hand gelopen spelletje. De politie weet wie de verdachte is. Zij verwacht hem snel te kunnen aanhouden. De 15-jarige dader stak zijn medescholier een keer en sloeg op de vlucht.

De twee tieners zijn leerlingen van de vmbo-school. De lessen op school zijn gewoon doorgegaan, aldus een woordvoerder van de politie.

Oss

Ook op ROC de Leijgraaf in het Brabantse Oss heeft donderdag een steekpartij plaatsgevonden. Daarbij raakte een 18-jarige Ossenaar gewond. Hij is met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Een 16-jarige plaatsgenoot is aangehouden als verdachte, meldt de politie.

Een woordvoerder van de school wil alleen zeggen dat 'een incident' heeft plaatsgevonden en dat de situatie op de school 'erg hectisch' is. Rond 16.00 uur komt de school met meer informatie.

De melding dat een steekpartij had plaatsgevonden aan de Euterpelaan kwam rond 11.00 uur binnen. De politie is bezig met een uitgebreid sporenonderzoek.

Naaldwijk

Op een school in het Zuid-Hollandse Naaldwijk heeft de politie drie jongens aangehouden, nadat een 16-jarige jongen woensdag gewond raakte na een steekpartij.

Het slachtoffer kreeg ruzie met enkele jongeren, voelde zich bedreigd en rende het schoolgebouw aan de Tiendweg in. De jongeren achtervolgden hem, waarna tijdens een handgemeen een mes werd getrokken, meldt de politie donderdag. De puber is door een arts behandeld.

Vlak na de steekpartij werd een 19-jarige man uit Den Haag opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het voorval. 's Avonds meldde een 17-jarige verdachte uit Maassluis zich bij de politie. Donderdagochtend werd in De Lier nog een 17-jarige verdachte opgepakt. De politie onderzoekt de rol van de verdachten en de aanleiding van de steekpartij.

Rotterdam

Eerder deze week vond op het Rotterdamse Zadkine College een steekpartij plaats. Daarbij raakte een jongen gewond. De politie hield in totaal elf minderjarige mensen aan. Negen van hen zitten nog vast.

Lees ook:Tip: geef je peuter nooit de sleutels van je Jeep…
Lees ook:Lijst met pesters Anass circuleert op internet
Lees ook:Vader brengt eigen pestende kinderen naar de politie
Lees ook:Bosbranden in Californië aangestoken door kind
Lees ook:Zwemweer: verlies je kinderen geen seconde uit het oog!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>