Lijst met pesters Anass circuleert op internet

De politie in Wassenaar maakt zich grote zorgen over een gepubliceerde lijstje met daarop de namen van kinderen die Anass Aouragh zouden hebben gepest. De 13-jarige jongen pleegde vorige week zelfmoord, vermoedelijk vanwege aanhoudende pesterijen. Dat kan ik me heel goed voorstellen zeg… Kijk het is natuurlijk afschuwelijk dat het mannetje zo gepest is, maar laten we ook vooral niet uit het oog verliezen dat de pesters ook nog maar kinderen zijn. Die hebben de gevolgen van hun daden om wat voor reden niet overzien. Op het lijstje met pesters staan ook hun foto’s en nummers. De lijstjes circuleren op social media, als Facebook en Twitter. Soms verdwijnen de lijsten, maar verschijnen er later weer nieuwe. Wie er achter de lijstjes zit, is nog niet bekend. De school heeft ouders van kinderen die op een lijstje staan, geadviseerd aangifte te doen bij de politie. Tot nu toe is er in elk geval één aangifte binnengekomen. “Met diegene is er een gesprek geweest”, zegt een politiewoordvoerster. De schoolleiding van het Adelbert College in Wassenaar meldt bovendien dat er een foto van hun overleden leerling op internet circuleert. Kinderen sturen deze elkaar. De school heeft geschokt gereageerd op deze ontwikkelingen en de politie erover ingelicht, meldt het Leidsch Dagblad.

Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden
Lees ook:Kinderen pesten omdat het populair maakt
Lees ook:Het loopt storm op de zomercursus tegen pesten
Lees ook:Drie scholieren neergestoken op scholen in Amsterdam, Oss en Naaldwijk
Lees ook:Vet! – boek over kinderen met overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>