Als eens aan opvang door Gastouderland gedacht?

Schermafbeelding 2014-07-31 om 13.56.20Steeds meer ouders wenden zich tot gastouders voor de opvang van hun kind. Gastouders zijn flexibel, de opvang is voordelig, kleinschalig en er is veel aandacht voor het kind. Gastouderland is een landelijk geregistreerd gastouderbureau met maar liefst 26 vestigingen in Nederland. Door deze registratie komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Gastouderland is in 2008 opgericht en bemiddelt sindsdien tussen vraag- en gastouders. De consulent brengt de gastouder met de vraagouder in contact zodat er een juiste match ontstaat tussen gast- en vraagouder. Gastouderopvang biedt een perfecte mix van veiligheid en vertrouwdheid (de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen) en spelen met andere kinderen. Dit alles vindt plaats in een gezellige en huiselijke sfeer. Ouders en gastouders hebben bij Gastouderland altijd een vast contactpersoon. Dit waarborgt korte lijnen en persoonlijk contact met iemand die in de regio werkzaam is.Een consulent van Gastouderland zorgt voor een match tussen gastouder en vraagouders. Heeft een ouder zelf al een gastouder gevonden of een gastouder een opvangkindje? Dan begeleidt Gastouderland het gehele traject. De administratie wordt verzorgd en Gastouderland zorgt ervoor dat de opvang voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang. Alle gastouders zijn gediplomeerd en hebben een Kinder EHBO certificaat. Daarnaast beschikken zij én eventuele huisgenoten boven 18 jaar over een Verklaring Omtrent Gedrag.

Gastouderland maakt zich sterk voor kwaliteit. De gastouders en vraagouders worden regelmatig voorzien van nuttige informatie en handige tips bij de opvang van kinderen. Een jaarlijkse risico-inventarisatie voor veiligheid en gezondheid op het opvangadres, diverse cursusmogelijkheden voor gastouders (waaronder EHBO voor kinderen), een oudercommissie, een adequate klachtenafhandeling, een deskundig pedagogisch plan en de ondersteuning van specialisten op dit vakgebied houden het kwaliteitsniveau van de organisatie op hoogwaardig niveau. Voordelen van Gastouderland zijn de korte lijnen en persoonlijk contact, een pedagogische en financiële helpdesk voor ouders en gastouders, betaling aan de gastouder binnen twee werkdagen, goede beoordelingen door de GGD, gratis bijscholing voor gastouders en geen inschrijf- en bemiddelingskosten.

Gastouderland maakt gastouderopvang professioneel en dat biedt voordelen voor zowel gast- als vraagouders én – niet geheel onbelangrijk – de kinderen. Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.gastouderland.nl.

Lees ook:Al eens over een gastouder van Gastouderland nagedacht?
Lees ook:Een op de vijf kinderen naar kinderopvang
Lees ook:Aap!, een uniek voorschools educatieprogramma voor gastouders
Lees ook:Cursus EHBO bij Kinderen nu met Rode Kruis certificaat
Lees ook:Gastouder moet per januari volgend jaar aan strenge eisen voldoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>