Kinderen krijgen in Nederland maakt weinig uit voor inkomen

Behalve in Italië verdienen vrouwen zonder kinderen wereldwijd meer dan moeders en in Nederland is het verschil het kleinst, zo blijkt uit een rapport van de Organization for Economic Cooperation and Development. De gemiddelde vrouw zonder kinderen verdient 7 procent meer dan kinderloze mannen, terwijl de gemiddelde full-time werkende moeder 22 procent minder verdiend dat een full-time werkende man, lees ik op Nu.nl  Moeders kiezen logischerwijs minder zware banen om er te kunnen zijn voor hun kinderen, of banen waarbij een gedeelte van de vergoeding uit voordelen voor hun kinderen bestaat. Daarnaast missen vrouwen vaak een promotie- of opslagronde door zwangerschapsverlof. Blijft jammer, maar ook ergens begrijpelijk.Volgens de gegevens uit het rapport is het gat tussen het inkomen van vrouwen met en zonder kinderen in sommige landen minder groot dan in andere landen. Zo is het verschil in Spanje slechts 1 procent, terwijl het gat in Korea en Japan respectievelijk 40 en 60 procent is. In Nederland verdienen full-time werkende moeders gemiddeld 7 procent minder dan full-time werkende mannen, het laagste verschil wereldwijd. Kinderen krijgen in Nederland lijkt dus het minst voor het inkomen uit te maken. Opvallend is dat in Ierland vrouwen zonder kinderen 17 procent meer verdienen dan mannen, hoewel het nemen van kinderen een verlies van 31 procent oplevert. Hetzelfde geldt voor Australië en Luxemburg.De inkomensvergelijking tussen mannen met en zonder kinderen is niet gemaakt.

Lees ook:Vooral vaders willen meer tijd met kinderen
Lees ook:Moeders: onderschat het belang van gevarieerde voeding niet!!!
Lees ook:Werkende moeders gelukkiger
Lees ook:Trend; steeds meer mannen huisvader
Lees ook:Stil op de blog, druk in het leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>