Werkende moeders gelukkiger

Onderzoek van het Centraal Bureau voor de statistiek uit 1997/ 1998 wijst al uit: werkende moeders zijn gelukkiger dan huismoeders.

Het is geen nieuws, want het boek dat hiernaast staat, Werkende moeders hebben gelukkiger kinderen, is verschenen in 2003. Daarover straks meer.

Recent onderzoek, dat vandaag op teletekst van RTL stond, heeft nog eens uitgewezen dat het verschil in geluk zich vooral voordoet als vrouwen in de overgang komen. Moeders die niet buitenshuis gewerkt hebben, hebben minder zelfvertrouwen en ‘zin’ in hun leven.

Natuurlijk kunnen tal van fullt-time huisvrouwen (en hun kinderen) aangeven zeer gelukkig te zijn met hun keuze. Het gaat hier dan ook om onderzoek in grote groepen en niet om individuele ervaringen.

Dat het werken van moeders gezond is voor kinderen, komt doordat de kinderen zich zelfstandiger moeten ontwikkelen als de moeder afwezig is. De meeste kinderen reageren goed op deze impuls. Moeders hoeven zich dus zeker niet schuldig te voelen als zij buitenshuis werken!

Het boek is geschreven door Annegret en Wolfgang Weikert, twee duitse pedagogen.

Naar mijn mening bouwen kinderen ook meer respect op voor een moeder die buitenshuis werkt en accepteren zij gemakkelijker dat hun moeder ook een individu is, waar rekening mee gehouden moet worden.

Lees ook:Kindjes van werkende mama’s sneller ziek
Lees ook:Werkende moeders helemaal niet zo slecht voor een kind
Lees ook:Parttime werkende moeders hebben gezondere kinderen
Lees ook:Kleuters maken vrouwen ongelukkig
Lees ook:Werkende moeders maken kinderen ongezond…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Werkende moeders gelukkiger

  1. dafna

    Het is persoonlijk….
    Ik ben huismoeder, en ik vond het “niet genoeg” maar een baan hebben “te veel”, dus nu heb ik eigen bedrijf, ik hoop dat het niet “te veel” wordt, en natuurlijk een success.
    Dafna
    http://www.hobbypapervillage.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>