Trend; steeds meer mannen huisvader

Uit een Britse rondvraag vermeld in de Daily Mail blijkt dat 22 procent van de vrouwen de voornaamste én enige verdiener zijn in huis. Ook blijkt dat 84 procent van de mannen het niet erg zou vinden als zijn vriendin of vrouw het brood op de plank brengt. Ruim 44 procent van de heren zou het liefst thuis willen blijven en voor de kinderen zorgen. Met andere woorden; het wordt steeds normaler dat paps het huishouden runt. De emancipatie slaat eindelijk echt helemaal aan! Nou, hier doen we het gewoon met z’n tweetjes hoor, werken. De cijfers van het Office for National Statistics bevestigd de trend van toenemende huisvaders. In vijftien jaar tijd is het aantal huismannen toegenomen met 80 procent. Terwijl het aantal vrouwen die niet werken en thuis blijven met de kinderen de afgelopen vijftien jaar is gedaald. Volgens de onderzoekers zijn vrouwen ambitieuzer dan ooit geworden, meer dan een miljoen vrouwen kiest sneller voor een succesvolle baan dan een relatie. Dat is ook te merken aan het aantal leidinggevende vrouwen. Ondanks deze trend blijkt uit de officiële cijfers dat vrouwen die voltijd werken nog steeds een kwart minder verdienen dan de mannen.

Lees ook:Bevallen doen we meer en meer in ziekenhuizen
Lees ook:Vrouwen combineren werk en zorg steeds vaker
Lees ook:75% papa’s vindt tijd met kids voldoende, 25% wil meer
Lees ook:Thuisbevallingen steeds minder populair
Lees ook:Steeds minder ouders nemen ouderschapsverlof op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>