Vaders; ga vooral veel spelen met je kind!

Goed nieuws voor vaders; ze kunnen het zorgen voor de kinderen beter over laten aan moeders en zelf vooral spelen met het kind. Psychologen ontdekten namelijk dat stellen een sterkere, betere relatie hebben wanneer de vader meer speelt met zijn kroost en minder tijd spendeert aan de voedingen of het wassen ervan. De wetenschappers bestudeerden 112 stellen met een vierjarig kind. Ze vulden een vragenlijst in over hun betrokkenheid bij de speelactiviteiten van hun kinderen en hoe vaak ze hun kroost verzorgden.Vervolgens observeerden ze de koppels gedurende twintig minuten terwijl ze hun kind hielpen twee taken te verrichten: ze tekenden samen een foto van de familie en bouwden een huis van speelgoed. Deze waren opzettelijk te moeilijk voor hun leeftijd en eiste de begeleiding van beide ouders. Zo konden de onderzoekers ontdekken in welke mate ouders elkaar steunden of ondermijnden. Een jaar later keerden de moeders en de vaders terug naar het laboratorium en legden gelijkaardige proeven met hun kinderen af.
Over het algemeen geldt dat vaders die meer speelden met hun kind aan het begin van de studie, een betere relatie hadden een jaar later. De papa’s die hielpen met de zorg van hun kroost, hadden een slechtere relatie met hun partner. De resultaten suggereren dus dat het traditionele rollenpatroon best werkt, een man die per se wil helpen met de zorg van de baby ondermijnt eigenlijk de inspanningen van zijn echtgenoot.
Professor Sarah Schoppe-Sullivan: “De resultaten van dit onderzoek zijn teleurstellend voor mensen die geloven dat vaders en moeders evenveel moeite moeten steken in de zorg voor hun kinderen. Ik denk echter niet dat dit betekent dat bij elke familie een betrokken vader slecht is. Maar dit is niet de ideale formule voor alle koppels.”

Lees ook:Kinderen van lesbische ouders presteren boven gemiddeld
Lees ook:Tienermoeders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders
Lees ook:Vaders pakken hun aandeel niet -opinie
Lees ook:Hoe jonger de vader, hoe groter de kans op problemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>