Kinderen van lesbische ouders presteren boven gemiddeld

Groot gebracht worden door twee moeders staat een gezonde psychologische opvoeding niet in de weg, dat blijkt uit een studie bij de eerste generatie van kinderen die opgevoed werden door lesbische koppels. De kinderen zouden zelfs socialer zijn en het beter doen op school. Ergens klinkt dat ook wel logisch. Vaak is het toch de moeder die de meeste tijd en energie in de kinderen steekt, en als je er daar twee van hebt rondlopen… Aanmoedigen dus; dergelijke gezinssamenstellingen! Of het in elk geval absoluut niet in de weg staan. De onderzoekers volgden 77 gezinnen met lesbische ouders van zowel jongens en meisjes tot hun 17de, ze ondervroegen de moeders over hun kinderen en beoordeelden hun gedrag met een gestandaardiseerde methode. Elke tieners vulde ook zelf een psychologische vragenlijst in. De vorsers vergeleken de resultaten met die van moeders van conventionele gezinnen. Daaruit blijkt dat de kroost van lesbische koppels beter scoorden op school, minder sociale problemen hadden, minder regels braken en minder agressief waren. Ook de antwoorden van de kinderen bevestigden dit.
Het is de onderzoekers onduidelijk waarom kinderen van koppels van hetzelfde geslacht het op psychologisch vlak beter doen dan die van heteroseksuele ouders. Dit zou kunnen komen doordat moeders het ouderschap beter plannen en bereid waren hun kinderen te helpen wanneer ze gediscrimineerd werden. “Deze kinderen zijn er bewust gekomen, het zijn geen ongelukjes”, aldus onderzoeker Gartrell. De tieners die wel te maken kregen met homofobie en pestgedrag hadden wel meer stress en depressieve klachten dan hun leeftijdsgenoten. Dit is het eerste onderzoek dat kinderen van lesbische koppels volgt van de verwekking tot de adolescentie.

Lees ook:Vriendschappelijk scheiden zou nauwelijks voordelen voor kinderen hebben… YEAH RIGHT!
Lees ook:Cursussen voor lesbische moeders
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties
Lees ook:Gepestte kinderen vaker depressief op latere leeftijd
Lees ook:Vaders; ga vooral veel spelen met je kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>