Kinderen troggelen ouders met pruillip geld af

Vaak weten jongeren niet eens hoeveel geld ze uitgeven. Pas als hun geld bijna op is en de maand nog lang is, breekt er lichtelijke paniek uit. Maar gelukkig dan zijn daar nog altijd papa en mama. Eerder deze week kocht mijn zoon iets van 2,40. Hij krijgt iedere week 2,50 zakgeld, waardoor ik zei; dan krijg je deze woensdag nog maar 10 eurocent. Nou, denk maar niet dat hij dat gisteren vergeten was hoor… En sparen dat hij doet! Ik ben bang dat alles in de puberteit anders gaat worden, maar voorlopig ben ik nog hartstikke trots op ‘m. Ouders zijn maar al te bereidwillig om hun puber geld toe te schieten. Dit concludeert de stichting Weet Wat Je Besteedt na een onderzoek onder jongeren van 12 tot 25 jaar.
Vaak doet een traan of een beteuterd gezicht de ouders al naar hun portemonnee grijpen. Hiermee schieten zij in toenemende mate te kort in de financiƫle opvoeding. Kinderen weten vaak niet wat de vaste lasten zijn en als ze zelf op kamers gaan weten ze vaak niet hoe ze met geld moeten omgaan. Als ze dan in de problemen komen verwachten ze ook van vader en moeder geld te krijgen.
Volgens de stichting zouden ouders hun kinderen veel beter moeten voorlichten op financieel gebied. Zij weten hoe de wereld in elkaar steekt. Door zo makkelijk bij te springen leren ze hun kinderen niet hoe met geld om te gaan.

Lees ook:Verplichte blaastest voor kinderen vanaf twaalf jaar
Lees ook:Kinderen toch op vakantie met Stichting Heppie
Lees ook:Jeugd van tegenwoordig kan maar slecht met geld omgaan
Lees ook:Jongeren kunnen financiƫle verantwoordelijkheden niet aan
Lees ook:Slechts eens per zes weken warme maaltijd voor 300 kinderen Almere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>