Ouders bakken er in de ogen van kinderlozen weinig van

Ouders zijn niet consequent genoeg voor hun kinderen, vindt 57 procent van de mensen die zelf geen (thuiswonende) kinderen hebben. Vaders en moeders denken hier anders over: slechts 6 procent meent dat kinderen tegenwoordig inconsequent worden opgevoed. Opvallend dus, dat de buitenstaander vindt dat we het er niet zo goed vanaf brengen, terwijl we zelf dat idee niet hebben. Misschien komt dat wel doordat wij in onze overweging meenemen dat het -gezien de moeilijkheid van het opvoeden- helemaal zo slecht nog niet gaat.

 

De cijfers zijn afkomstig uit het onderzoek dat Opvoeden doe je zo heeft laten uitvoeren door Trendbox. Uit dit onderzoek blijkt vooral dat er een kloof gaapt tussen mensen met en zonder kinderen.
Terwijl ouders de opvoeding positief beoordelen, zijn mensen zonder (thuiswonende) kinderen hierover juist kritisch. Zij vinden dat kinderen te veel behandeld worden als prinsjes en prinsesjes (42 procent, tegen 2 procent van de ouders). Ook meent de helft van deze groep (waarin zowel kinderlozen als ouderen met uitwonende kinderen zijn vertegenwoordigd) dat ouders onvoldoende verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding van hun kinderen. Slechts 2 procent van de ouders onderschrijft deze stelling.

Lees ook:Corrigerende tik weer ‘terug op de kaart’
Lees ook:Ouders moeten meer rekening met het karakter van pubers houden
Lees ook:Spreek jij andermans kinderen aan als ze de grens over gaan?
Lees ook:Kwart ouders vindt opvoedcultuur te soft geworden
Lees ook:Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>