Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen

  Ouders zeggen goed op de hoogte te zijn van het gamegedrag van hun kind, maar ze vinden wel dat ze te weinig weten van gamen, zo  blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Digibewust. Deze organisatie lanceerde maandag de website weetwatzegamen.nl. Hoogste tijd dus dat ouders zich daar eens wat meer in gaan verdiepen!

Vaders en moeders weten hoe lang hun kind per week games speelt, welke games er worden gespeeld en waarom. De helft van de ondervraagde mannen en vrouwen speelt zelf ook computerspelletjes. Toch komt uit het onderzoek naar voren dat ruim de helft van de ouders vindt dat ze te weinig kennis hebben van het tijdverdrijf van hun kroost.
Kinderen spelen het liefst online spelletjes, avonturenspellen, racegames en schietspellen. Vooral omdat het leuk is (87 procent) en omdat ze zich dan niet hoeven te vervelen (28 procent). Ruim 60 procent van de ouders vindt niet dat hun kind teveel tijd aan de games besteedt. Bijna de helft geeft aan dat hun kinderen meestal wel kunnen stoppen met spelen, ten opzichte van 35 procent van de kinderen.
Verreweg de meeste ouders, ruim 80 procent, weten dat er een leeftijdsaanduiding voor spelletjes bestaat. Toch kijkt slechts een op de vijf vaders en moeders hiernaar. Ze hebben over het algemeen niet goed door dat een spel gewelddadig is en hoe kinderen dat ervaren. Slechts 17 procent van de ouders vindt de games die worden gespeeld gewelddadig, tegenover 34 procent van de kinderen.

Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Meerendeel kinderen schaamt zich voor vader
Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders
Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games
Lees ook:Games nuttig voor gezinsleven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>