Fonds wil alle kinderen in Nederland aan de muziek hebben

Met wat ik nu zeg ben ik vast niet pedagogisch verantwoord en scoor ik ook zeker geen punten, maar ik ben ZO blij dat mijn kinderen geen ambities hebben een muziekinstrument te bespelen. Oefensessies op viool en blokfluit; goddank blijft het me bespaard… Toch begrijp ik ook wel dat muziek maken bijdraagt aan je ontwikkeling. Het nieuwe Fonds voor Cultuurparticipatie wil alle kinderen in Nederland tot en met 18 jaar een muziekinstrument laten spelen.  Het fonds, dat sinds 1 januari officieel bestaat, ontvouwde dinsdag zijn plannen.
,,Muziek spreekt jongeren erg aan, maar in de praktijk is er een hoge drempel om daadwerkelijk een muziekinstrument te gaan spelen”, zegt directeur Jan Jaap Knol van het fonds. ,,Er zitten 200.000 kinderen op muziekscholen, terwijl er in Nederland 4 miljoen kinderen tot en met 18 jaar zijn.” Vooral lager opgeleide ouders sturen hun kroost niet snel naar een muziekschool, aldus Knol.
Met het programma ‘Er zit muziek in ieder kind’ wil het fonds samen met overheden, het onderwijs en het culturele veld alle kinderen in de gelegenheid stellen om actief aan muziek te doen. Voor dit jaar is daar een half miljoen euro voor beschikbaar, voor 2010 tot en met 2012 is dat een bedrag van 3 miljoen euro per jaar.

Lees ook:Maxima geeft Nederlandse kinderen cadeautje
Lees ook:Er mag wel wat meer muziekles gegeven worden op scholen!
Lees ook:Kinderen betalen theaterkaartje met oude muziekinstrumenten
Lees ook:Kids van rijke ouders vaker naar VWO of Havo
Lees ook:VriendenLoterij zoekt Schrijfpieten voor Actie Pepernoot

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fonds wil alle kinderen in Nederland aan de muziek hebben

  1. NovaCoors

    Great site this kinderspul.blog.nl and I am really pleased to see you have what I am actually looking for here and this this post is exactly what I am interested in. I shall be pleased to become a regular visitor :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>