Tandbeschermd snoep werkt echt!

Nu dan eindelijk eens goed nieuws over snoep: speciaal snoep beschermt de tanden van kinderen tegen gaatjes en het is effectiever dan tandvriendelijke kauwgom. Het is een simpele en effectieve aanvulling op regelmatig tandenpoetsen. Kortom: snoepen om tandbederf tegen te gaan. Ik gok dat er zomaar een flink aantal kinderen zijn die daar niet lastig over doen! 
In Venezuela deden 200 kinderen tussen de tien en elf jaar mee aan dit onderzoek. Alle kinderen moesten 's ochtend en 's avonds hun tanden poetsen. Daarbij kreeg de helft van de kinderen na het poetsen ook speciale tandbeschermende snoepjes. De andere helft van de kinderen kreeg suikervrije pepermuntjes na het poetsen.

Na een jaar bleek de groep kinderen die de tandbeschermende snoepjes kreeg 62 procent minder gaatjes te hebben dan de groep die suikervrije pepermuntjes at. Deze nieuwe snoepjes zijn dan ook veel effectiever dan de tandvriendelijke kauwgomsoorten die Xylitol bevatten. Dit komt omdat stukjes snoep in de kiezen blijven hangen en daardoor langer werkzaam zijn.

Het gaat om de snoepjes BasicMints, die nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze snoepjes bevatten geen fluoride, maar een stof die erg lijkt op een stof die je van nature al in je speeksel hebt. Die stof, CaviStat geheten, neutraliseert schadelijke enzymen en voorkomt daardoor gaatjes.

Lees ook:Ouders, poets de tandjes van de kids eens beter!
Lees ook:Ouders: poets de tanden van je kinderen en geef ze niet zoveel snoep!
Lees ook:Onder ‘toeziend oog’ van de Sint delen kinderen veel beter
Lees ook:Ouders poetsen tanden van kinderen niet goed genoeg
Lees ook:Laat je kids suikervrij snoepen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>