Ouders: poets de tanden van je kinderen en geef ze niet zoveel snoep!

Steeds meer melkgebitten van peuters en kleuters in Nederland verkeren in erbarmelijke staat door te veel snoepen en gemakzuchtige ouders. Kindertandartsen luiden de noodklok. ‘Het absolute dieptepunt was dat ik bij een kind van 1 jaar en 7 maanden de voortanden heb moeten trekken. Dit zijn voorbeelden om van te huilen’, vertelt kindertandarts Arie Riem van kinderkliniek TandinZicht in de Bilt in EenVandaag. 41 procent van de vijfjarigen heeft gaatjes in het melkgebit, bleek uit het Signalement Mondzorg 2013. Van de elfjarigen heeft 20 procent geen gaaf blijvend gebit. Van de zeventienjarigen heeft 61 procent gaatjes. Ook hier zou de oorzaak slecht poetsen en veel snoepen zijn. Bovendien zouden ouders het verbieden van snoep lastig vinden en zou de dagelijkse poets-ruzie reden zijn om het poetsen te laten zitten.Ouders zouden bewust gemaakt moeten worden van de noodzaak tot tandenpoetsen en het beperken van snoepen, stelt de Nederlandse Vereniging voor kindertandheelkunde. Waar de taak van bewustwording voorheen bij consultatiebureaus lag, is dit op veel plekken wegbezuinigd.

Lees ook:41% van alle vijfjarigen heeft gaatjes in het melkgebit
Lees ook:Slecht kindergebit heeft grote gevolgen
Lees ook:Het is slecht gesteld met de tanden van kinderen
Lees ook:Ouders, poets de tandjes van de kids eens beter!
Lees ook:Tandbeschermd snoep werkt echt!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>