Een derde van alle kinderen heeft slaapproblemen

30 procent van de Nederlandse kinderen heeft in meer of mindere mate last van slaapproblemen, zo blijkt uit een internetenquête van de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek (NSWO), waarbij de slaapgegevens van 889 kinderen werden geanalyseerd. Die van mij hebben eerder problemen met het wakkerworden! Dat doen ze veel en veel te vroeg!De jongste kinderen (<4 jaar) hebben vooral in- en doorslaapproblemen. Tussen de 4-10 jaar is inslapen moeilijk en tussen 11-18 jaar zijn er naast in- en doorslaapproblemen ook veel problemen met wakker worden.

Slaapproblemen bij kinderen in de tienerleeftijd leiden in 45 procent van de gevallen tot een slaaptekort waardoor prestaties op school kunnen tegenvallen. Jongere kinderen met te weinig slaap hebben meer kans op ongelukjes.

Internationale richtlijnen adviseren een slaapduur van minstens 10 uur voor kinderen van 4-10 jaar en minimaal 8 uur voor kinderen tot 18 jaar. Van de kinderen van 4-10 jaar met slaapproblemen slaapt 60 procent minder dan 10 uur, 45 procent van de tieners met slaapproblemen slaapt minder dan 8 uur.

Slechts 18 procent van de ouders zegt zich zorgen te maken over de gevolgen van de slaapproblemen van hun kinderen. NSWO pleit in het kader van de Nationale Slaapdag voor een groter bewustzijn van het belang van voldoende slaap voor het opgroeiende kind.

Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Waarom tieners voor 22.00 uur onder de wol zouden moeten kruipen
Lees ook:Snurkende kinderen hebben grotere kans op gedragsproblemen
Lees ook:Wat is goed is aan uitslapende kinderen
Lees ook:TV op kinderkamer ongezond en slecht voor schoolprestaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>