Snurkende kinderen hebben grotere kans op gedragsproblemen

Kinderen die snurken of andere slaapstoornissen hebben zoals apneu hebben een grotere kans om op latere leeftijd gedragsproblemen te vertonen, zo  blijkt uit recent onderzoek dat onlangs gepubliceerd werd in het wetenschappelijke Amerikaanse magazine Pediatrics. Uit de studie kwam naar voren dat de jongeren last kunnen krijgen van hyperactiviteit als ze op jongere leeftijd slaapproblemen hadden, meldt de Britse website Aol. Alert zijn dus als je kleintje snurkt! Medici bestudeerden 11.000 kinderen in Groot-Brittannië onder leiding van Dr. Karen Bonuck en zij kwam erachter dat kinderen met ademhalingsproblemen tijdens de slaap tussen de 40 en 100 procent meer kans hebben om gedragsproblemen te ontwikkelen vanaf hun zevende jaar. Volgens haar kunnen slaapstoornissen namelijk de groei van de hersenen van kinderen beschadigen.
”Tot nu toe waren er geen bewijzen geleverd dat ademhalingsstoornissen tijdens de slaap van invloed is op de ontwikkeling van gedragsproblemen als hyperactiviteit. Maar dit onderzoek laat duidelijk zien dat er verband is.”
Uit cijfers blijkt dat een op de tien kinderen regelmatig snurkt, terwijl twee tot vier procent last heeft van apneu, waarbij de ademhaling tijdens de slaap even stokt. Dit kan veroorzaakt worden door opgezette amandelen.

Lees ook:Kinderen die snurken
Lees ook:Meeroken zorgt voor hyperactieve kinderen en gedragsproblemen
Lees ook:Verminder de kans op gedragsstoornissen met borstvoeding
Lees ook:Huilbaby’s van nu later probleemkinderen
Lees ook:Slecht slapende kinderen hebben grotere kans dik te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>