Jongeren kunnen probleemloos blowen

Heb je thuis een tiener zitten die zo nu en dan met vrienden blowt? Keur het af, maar raak niet meteen in paniek. Het is zeker niet zo dat blowen de hersenen van je kind aantast. Uit onderzoek van neuropsychologe Gerry Jager is gebleken dat blowen geen effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen van jongeren.  

Bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht onderzocht zij veertig pubers, van wie de helft geregeld cannabis gebuikt en de andere helft niet.  Jager deed onder andere geheugen- en concentratietesten en bekeek in een MRI-scan de hersenen. De blowende jongeren deden de testen net zo goed als de anderen, zei ze dinsdag in het tv-programma EénVandaag.

"Er gebeuren geen andere dingen bij blowende jongeren, van wie de hersenen nog in ontwikkeling zijn, dan bij volwassenen".

Voor jongeren met een combinatie van problemen is het gebruik van cannabis af te raden, aldus Jager. Maar voor de grote groep jongeren die af en toe een jointje roken, ziet zij geen gevaar.

"Over tien jaar zijn zij brave burgers met een baan en zijn zij gestopt met blowen."  Er is dus nog hoop!

Lees ook:Jouw tiener heeft meer stress dan jij!
Lees ook:Onze kinderen bewegen te weinig, drinken teveel en roken
Lees ook:Enig idee wat en of je kind drinkt?
Lees ook:Scholieren minder gelukkig
Lees ook:Genderdysfore kinderen hebben wel degelijk ‘andere’ hersenen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>