Hoofdluis: kammen werkt net zo goed als chemische bestrijding

Enkele dagen geleden stond ik een klein kwartier te wachten in de apotheek, en terwijl ik op mijn beurt wachtte, zag ik minimaal 3 pretpakketten luizenshampoo over de toonbank gaan. Ze zijn er weer!  Luizen! Ik ga van de week een luizencape (bijvoorbeeld van Bug Bag) aanschaffen, omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen. Maar mocht je kind er inmiddels al onder zitten, dan is kammen net zo effectief als het bestrijden van de beestjes met chemische middelen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat samen met de GGD's en drogisterijen ouders van schoolgaande kinderen daar op wijzen.  

Op 17 september begint de nieuwe hoofdluiscampagne, waarbij de nadruk zal liggen op kammen.

"Uit betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek is onlangs gebleken dat goed kammen, met een luizenkam, net zo effectief luizen bestrijdt als het gebruik van insecticiden", aldus epidemioloog Jim van Steenbergen van het RIVM.

"In de nieuwe campagne laten we weten hoe je goed kunt kammen. Maar voor hen die geen zin hebben om zich daarvoor in te spannen, geven we adviezen over de beste bestrijdingsmiddelen."

Lees ook:Nieuwe richtlijnen luizenbestrijding: ouders let op!
Lees ook:Hoe de hoofdluizen van je kinderen van pas kunnen komen
Lees ook:Voorkom luizen met een luizenzak
Lees ook:Hoofdluizen bijna niet meer uit te roeien
Lees ook:Röntgenonderzoek kinderen kan met lagere straling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>