Hoofdluizen bijna niet meer uit te roeien

Het lijkt erop dat hoofdluizen langzaam resistent worden voor de stof permetrine, het werkzame ingrediënt in sommige antiluizenmiddelen, zo blijkt uit onderzoek aan het Henri Mondor Hospital in Parijs. Getsie! Dan hebben wij ouders dus mooi een probleem! Ik ben zo blij dat mijn kids tot nu toe nog de dans zijn ontsprongen…De onderzoekers bestudeerden 14.436 kinderen van 74 verschillende basisscholen. Bij 574 kinderen werd hoofdluis aangetroffen. Onderzoeker Sophie Bouvresse keek vervolgens of de luizen gevoelig waren voor antiluizenmiddelen met permetrine en malathion.
Geen enkele luis overleefde de behandeling met malathion, maar ruim 14 procent van de luizen leefde nog een uur na de behandeling met permetrine. Deze luizen bleken resistent te zijn. Vervolgonderzoek moet uitwijzen hoe groot het probleem is, maar de resultaten wijzen op een toekomstige resistentie voor insecticide. De resultaten zijn online gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology.

Lees ook:Nieuwe richtlijnen luizenbestrijding: ouders let op!
Lees ook:Voorkom luizen met een luizenzak
Lees ook:Hoe de hoofdluizen van je kinderen van pas kunnen komen
Lees ook:Milde IVF behandeling levert evenveel gezonde baby’s als standaardbehandeling
Lees ook:Speeltoestelen helemaal zo veilig nog niet!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>