Speeltoestelen helemaal zo veilig nog niet!

Op het spiksplinternieuwe schoolplein van de school van onze kinderen staan een aantal paaltjes op rij waar de kinderen op kunnen 'over springen'. Ik vind ze hartstikke gevaarlijk. Je hoeft de sprong maar 'net niet' te redden, of je klapt met je gezicht op zo'n paal. Speeltoestellen; zo veilig zijn ze dus niet. Jaarlijks belanden 12.000 kinderen van 0 tot 14 jaar op de spoedeisende hulp na een ongeluk met een speeltoestel.

Bijna een op de tien wordt vervolgens in het ziekenhuis opgenomen. Er gebeuren net zo veel ongelukken met jongens als met meisjes, blijkt uit onderzoek dat de Stichting Consument en Veiligheid heeft uitgevoerd op verzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit. Wel is er verschil naar leeftijd. Ruim de helft van de slachtoffers is tussen de 5 en 9 jaar. Ruim een kwart is onder de 5 en 18 procent is tussen de 10 en 14 jaar.

Lees ook:Ouders onderschatten gevaar van hete vloeistoffen
Lees ook:Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging
Lees ook:Kinderen moeten vallen en opstaan op basisschool leren
Lees ook:4400 kinderen op EHBO wegens voet tussen spaken
Lees ook:Kinderen: niet bellen op de fiets!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>