Kinderen: niet bellen op de fiets!!!

Het aantal kinderen dat gewond raakt door een ongeval op de fiets is de afgelopen jaren flink gestegen, aldus de stichting Consument en Veiligheid. In 81 procent van de gevallen gaat het om ongelukken waarbij geen andere verkeersdeelnemers betrokken zijn. Vaak zijn die te wijten aan het feit dat kinderen hun aandacht niet bij het verkeer hebben. Ze zitten op de fiets te bellen, te chatten of te gamen. En de waarheid van dit onderzoek is mij inmiddels heel pijnlijk duidelijk geworden, want bij ons op de hoek van de straat is afgelopen najaar een meisje doodgereden, die ook belde op de fiets. Afschuwelijk. In de periode 2006-2010 meldden per jaar 14.000 kinderen tot en met 12 jaar zich bij de spoedeisende hulp na een ongeval met de fiets. Van hen moesten 2000 ook in het ziekenhuis worden opgenomen. Meestal hadden ze hoofdletsel. Jaarlijks vallen gemiddeld twintig verkeersdoden onder kinderen. De meerderheid overlijdt door een fietsongeval. Het aantal dodelijke ongevallen is in de periode 2006-2010 wel met een derde gedaald.

Lees ook:Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging
Lees ook:Meeste ouders hebben geen idee hoe ze eerste hulp moeten bieden
Lees ook:Let op: brugklasser loopt extra gevaar op de fiets!
Lees ook:Kids met pijn krijgen in Maxima Medisch Centrum lachgas
Lees ook:Bevallen in een politieauto; weer eens iets anders!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen: niet bellen op de fiets!!!

  1. Oma Stien

    Oftopic: Als je nog een zoon van een jaar of 11-12 hebt en je zoekt een leuke schoondochter voor als hij zo’n jaartje of achtien is, kijk hier dan maar eens naar. Deze shat van 11 is pm op te vreten!
    http://www.youtube.com/watch?v=3i8_LulI6-s

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>